profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Štāls: Ja viss izdosies, Latvijā šogad notiks "Radical" formulu sacensības (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 24.04.2012 - 19:39 Štāls: Ja viss izdosies, Latvijā šogad notiks "Radical" formulu sacensības (FOTO)
Andris Štāls. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Šodien Rīgā, Biķernieku trasē, "Russo Baltic Racing Team", kas tagad ir oficiālie izplatītāji Baltijā, prezentēja "Radical" formulu. Prezentācijā piedalījās "Radical Sports Cars" pārstāvis Džeimijs Robinsons un Andris Štāls, kurš ir "Radical Sports Cars" izplatītājs Baltijas valstīs.

Noteikti daudzi nemaz nezina, kas īsti ir "Radical" formula. Īsumā var teikt, ka tā ir Anglijā ražota divvietīga formula, kas aprīkota ar 1,5 16V RPE-Suzuki dzinēju. Šī formula sver apmēram 600 kilogramus un tā spēj sasniegt 275 Zs lielu jaudu. Visus uzaicinātos viesus pa Biķernieku trasi vizināja Karlīne Štāla un igauņu autosportists Marko Asmers (Lielbritānijas F3 čempions, kā arī bijušais F1 BMW Sauber komandas testu pilots). No 0 - 100 km/h šī formula paātrinājās nepilnās trīs sekundēs, ko uz savas ādas izbaudīja šo rindu autors. Arī 200 km/h lielu ātrumu formula sasniedz bez īpašām problēmām.


Simas Judviršis, Marko Asmers un Andris Štāls. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pavisam kopā šobrīd ir izgatavotas 800 šādas prototipa formulas. Šī formula ir unikāla ar to, ka līdzās pilotam var sēdēt jebkurš gribētājs - treneris, sponsors vai draugs.

''Mēs ilgi domājām, vai spert šādu soli vai nē, taču ir nožēlojami tas, kas šobrīd notiek Latvijas un Baltijas autošosejā. Tas nav interesanti braucējiem, kur nu vēl sponsoriem, tāpēc mēs nolēmām izveidot kaut ko jaunu, mūsdienīgu,'' sarunā ar portālu Go4speed atklāja Andris Štāls.


Karlīne Štāla. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Pagājušā gada beigās mēs parakstījām līgumu ar ''Radical Sports Cars'' par ekskluzīvo automašīnu pārdošanu Baltijas valstīs un Krievijā. Šobrīd varu teikt, ka interese no potenciālajiem klientiem ir liela - gan Lietuvā (3 cilvēki), gan Igaunijā (4 cilvēki). Par latviešiem šobrīd grūti vēl teikt. Ja viss labi veiksies un ja mums Baltijā dažu mēnešu laikā izdosies pārdot līdz septiņām mašīnām, tad vasaras beigās mēs varētu uztaisīt vienu kārtīgu rūcienu. Papildus tam man jau šobrīd piekrišanu devuši čehu un poļu kolēģi, kā arī rūpnīca ir gatava atbraukt ar četrām mašīnām. Ja viss tiešām izvērtīsies kā plānots, tad minētajās sacensībās uz starta varētu iziet ap 25 mašīnām!''


Foto: Guntars Stupelis

Štāls atzīst, ka nav obligāti jāpērk šāda formula, jo to varēs arī izīrēt. ''Protams, nav obligāti jāpērk, jo var arī izīrēt šīs mašīnas uz jebkuru posmu. Mēs piedāvājam visu - rezerves daļas, īri, servisu, pārdošanu, apmaiņu u.t.t. Īre uz vienu posmu maksā apmēram 10 000 eiro, bet, ja brauc divi sportisti, tad katram jāmaksā apmēram 5 000. Ja kāds grib šo mašīnu iegādāties, tad būs jāšķiras no apmēram 45 000 latu. Bet, protams, ja to mašīnu grib uzlabot ar visu jaunāko, summa pieaugs.''

"Radical" sacensību formāts ir tāds, ka brauciens ilgst 50 minūtes. Tā laikā katrai ekipāžai vismaz vienreiz uz noteiktu laiku jāiebrauc boksos, kurā var veikt (var arī neveikt) pilotu maiņu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png