profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kurš šogad organizēs drifta treniņus?

Artūrs Virbulis 18.04.2012 - 20:00 Kurš šogad organizēs drifta treniņus?
Foto: SABI

„Biķernieku" trase autosporta cienītājus šogad pamatīgi lutinās, jo teju katru nedēļas nogali trasē notiks lielākas vai mazākas sacensības. Tomēr katras disciplīnas pamatā ir treniņi, tādēļ sazinājāmies ar šī gada treniņu rīkotājiem, lai noskaidrotu kad, cik daudz un kādas disciplīnas treniņus šogad „Biķerniekos" redzēsim.

Pagājušajā gadā gandrīz katru piektdienas vakaru drifta, dragreisa un sprinta cienītājus pulcēja „SABI" treniņi, kuros par simbolisku samaksu varēja piedalīties braucēji ar ielas un sacīkšu automobiļiem. Uz šo sezonu „SABI" ir samazinājis gan treniņu ilgumu, gan biežumu, kā arī atteicies no drifta treniņu rīkošanas. Šāda rīcība izraisīja plašu rezonansi drifta cienītāju vidū, tādēļ centāmies noskaidrot, kādēļ pieņemtas šādas izmaiņas.

Kā mums atbildēja „SABI" pārstāve Ieva Stirne, tad šīs pārmaiņas ietekmējusi jaunā trases vadība, t.i. „CSDD". Lai arī „SABI" savu treniņu grafiku iesniedza kā pirmie, visas sezonas garumā tika apstiprināti vien astoņi treniņi. Pirmais no tiem jau šonedēļ piektdien, 20. aprīlī. Tā kā lielākā braucēju atsaucība pagājušajā sezonā bija vērojama tieši dragreisa un superlap (sprints) disciplīnās, tad „SABI" šogad nolēma koncentrēties tieši uz šiem diviem treniņu veidiem.

„Nevar darīt visu pa druskai, ja dara, tad jādara kārtīgi. Uz šīm divām disciplīnām ir lielākais pieprasījums, tādēļ izvēlamies taisīt dragreisu un superlap," atzīst „SABI" pārstāve. Kā vēl viens iemesls drifta treniņu atmešanai tiek minēts tas, ka tos šogad uzņēmies rīkot otrs autosporta treniņu rīkotājs „Baltic Motorsport Partner" (BMP), kas organizē arī Latvijas PRO drifta čempionāta un Latvijas drifta kausa sacensības.


Kadrs no pagājušā gada „SABI Streetstock" treniņa. Foto: SABI

„BMP" pārstāve Elīne Ezertēva faktu, ka viņi šogad rīkos drifta treniņus, apstiprināja. „Pirms katrām sacīkstēm būs kādi trīs treniņi. Ja būs atsaucība no braucējiem, tad rīkosim treniņus arī starp sacensībām, varbūt pat reizi nedēļā. Jo lielāku atsaucību redzēsim, jo biežāk arī treniņus rīkosim," skaidro Elīne Ezertēva. Zināms, ka treniņi tiks rīkoti dažādās konfigurācijās, t.i. stadionā, kartinga trasē un lielajā trasē.

Lielāka skaidrība ir par autošosejas treniņiem, kas notiks katru ceturtdienu laika posmā no 19:30 līdz 20:30. Pozitīvi, ka trasē varēs doties visi braukt gribētāji, līdz ar to katru ceturtdienu Biķerniekos varēsim redzēt gan sporta, gan ielas automašīnas. Vienīgie nosacījumi - līdz jāņem ķivere un desmit lati, ar kuriem norēķināties par trases īri.

Kā jau minējām, pirmais autosporta treniņš „Biķernieku" trasē notiks jau šo piektdien, 20. aprīlī, no 19:30 līdz 22:30. Vispirms trasē dosies superlap (sprinta) braucēji, savukārt no 21:00 savā starpā sacentīsies dragreisa piloti. Tā kā šajā nedēļas nogalē risināsies pirmais Latvijas dragreisa čempionāta un kausa posms, tad var paredzēt, ka uz „SABI Streetstock" treniņu ieradīsies arī vairāki čempionāta dalībnieki. Sīkāka informācija par šīs nedēļas treniņu pieejama www.sabi.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png