profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Go4speed drifteru kartinga turnīrā uzvar motofrīstailists Mārtiņš Aleksandrovičs

Artūrs Virbulis 07.04.2012 - 17:17 Go4speed drifteru kartinga turnīrā uzvar motofrīstailists Mārtiņš Aleksandrovičs
Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Piektdien, 6. aprīlī, „Openkart City" kartinga hallē pirmo reizi norisinājās „Go4speed drifteru kartinga turnīrs". Azarts, īstas cīņas un plīsušas riepas mijās ar jautru tērzēšanu, jokiem un atpūtu savējo lokā. Sēžoties kartingā joki gan tika atmesti malā, jo sportiskais azarts ņēma virsroku. Par uzvarētāju šajās sacīkstēs kļuva moto frīstailists Mārtiņš Aleksandrovičs, finālā no ceturtās starta pozīcijas aizcīnoties līdz pirmajai vietai.

Pirmajā drifteru kartinga turnīrā uz starta izgāja 16 braucēji, to starpā gan Latvijas čempioni Jānis Eglīte un Gvido Elksnis, gan arī Latvijas drifta kausa ieguvēji Edijs Ļaksa un Rihards Millers. Jāpiebilst, ka uzvarētājs Aleksandrovičs pagājušajā sezonā paspēja startēt arī vienā no Street drifta posmiem.

Dalībniekiem sākotnēji bija jāaizvada divi kvalifikācijas braucieni, lai noteiktu fināla brauciena starta pozīcijas. Lai arī kvalifikācijas braucienos svarīgākais bija ātrākais apļa laiks, nevis cīņa par pozīcijām, bija drifteri, kurus cīņa aizrāva vairāk par rezultātu. Gatis Lapāns, Jānis Eglīte, Edmunds un Ervīns Ērgļi, kā arī Edijs Ļaksa savā starpā aizrautīgi cīnījās, talkā ņemot arī agresīvus un uz noteikumu pārkāpumu robežas esošus paņēmienus. Rezultāts attiecīgs - apļu laiki visiem ļoti pieticīgi. Otrajā braucienā gan viņi spēja uzlabot savu sniegumu, tomēr starp labākajiem desmit spēja kvalificēties tikai Ervīns Ērglis.


Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Ātrākais pēc abiem kvalifikācijas braucieniem izrādījās 2009. gada Latvijas drifta čempions Gvido Elksnis, bez kura vēl A finālam kvalificējās Arvis Reguts, Rihards Millers, Mārtiņš Aleksandrovičs un Raivo Dripe. Savukārt B finālā sacentās Andris Aizpurietis, Jānis Lamberts, Ervīns Ērglis, Raivo Mužiks un Elvijs Ķezis. Ārpus pirmā desmitnieka nācās palikt abiem aizvadītā gada Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) līderiem Jānis Eglītem un Gatim Lapānam. B fināla uzvarētājam tika dota iespēja cīnīties A finālā.

Ilgu laiku likās, ka par B fināla uzvarētāju pārliecinoši kļūs Andris Aizpurietis, tomēr ar katru apli viņam aizvien sāka pietuvoties Ervīns Ērglis. Galu galā Ērglis Aizpurieti noķēra un ar nelielu sitienu izsita Andri no savas pozīcijas. Atlikušajos apļos Ērglim spēja pietuvoties Jānis Lamberts, tomēr drīz vien sekoja finiša karogs un par B fināla uzvarētāju tika pasludināts Ervīns Ērglis.


Fināla cīņa izvērtās īpaši spraiga. Foto: Rihards Baumanis/GO4speed

A finālā no pirmās vietas startēja Gvido Elksnis, un trasē, kurā ir salīdzinoši grūti apdzīt, tā bija liela priekšrocība. Pēc starta Elksnis pirmos apļus bija vadībā, tomēr tad sekoja Arvja Reguta izsišanas manevrs, pēc kura Gvido zaudēja savu pozīciju. Ilgi gan Reguts vadībā nepabija, jo no aizmugures strauji tuvojās Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš Regutu arī veikli apsteidza. Regutam garām pagāja arī B fināla uzvarētājs Ervīns Ērglis, kuram attiecīgi sacīkstēs otrā vieta. Aleksandrovičam finālā pārliecinošs sniegums un pārliecinoša uzvara.

Tehniskas problēmas diemžēl piemeklēja Rihardu Milleru un Gvido Elksni, kuriem defektu kartingu dēļ finālā nācās izstāties. „Nevienā brīdī nebija sarūgtinājums par to. Protams, gribējās to pjedestālu, bet tas bija sekundāri, primārais bija laba atpūta kopā ar pārējiem braucējiem," skaidro Gvido Elksnis, par pašu pasākumu piebilstot, ka „super, riktīgi labs pasākums un tusiņš braucējiem, kuri pa ziemu īpaši nebija tikušies".

Pozitīvi par pasākumu izsakās arī otrās vietas ieguvējs Ervīns Ērglis: „Baigi labi, interesanti. Nebija satikti cilvēki, un tas bija galvenais, sacīkstes vairāk paralēli. Bet nu rīkojiet biežāk, vismaz divreiz gadā." Par pašām sacensībām viņš saka, ka „likās nereāli apdzīt, bet iespējas bija un apdzīšanas notika", bet savu apdzīšanas manevru pret Andri Aizpurieti Ērglis komentē sekojoši: „Man jau liekas, ka bez stresa, tas nebija brutāli. Esmu braucis krosā un salīdzinoši ar to, šis bija kā bērnu spēlītes."


Turnīra pirmais trijnieks. No kreisās: Arvis Reguts, Mārtiņš Aleksandrovičs un Ervīns Ērglis. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Mārtiņa Aleksandroviča uzvara pamatā bija motokrosa pieredze. „Kvalifikācijā biju ceturtais, bet zināju, ka uz braucienu sakoncentrēšos kā uz garajām motokrosa sacīkstēm. Tas arī sanāca, kamēr viens, otrs cīnījās, tikmēr es tiku garām, un arī šeit man pieredze no motokrosa, kur starts ir burzmā, un jājūt viss laukums apkārt un labi jālasa situācija," stāsta Mārtiņš Aleksandrovičs.

Par pašu pasākumu Mārtiņš saka, ka „baigi ideāli, bija prieks atrasties tieši šajā īsajā laikā Latvijā (red. piez. Mārtiņš Latvijā bija ieradies vien uz pāris dienām) un satikt savus draugus drifterus, kurus vasarā visdrīzāk nesanāks satikt". „Alex" atzīst, ka, protams, ka ir priecīgs par uzvaru, jo viņam vienmēr gribas uzvarēt visur, kur piedalās. Sarunas noslēgumā viņš pačukst, ka, ja vien laiks un saspringtais grafiks atļaus, tad arī šogad viņš piedalīsies kādās drifta sacīkstēs.

Rezultāti:
1. Mārtiņš Aleksandrovičs
2. Ervīns Ērglis
3. Arvis Reguts
4. Raivo Dripe
5. Gvido Elksnis
6. Rihards Millers
7. Jānis Lamberts
8. Andris Aizpurietis
9. Elvijs Ķezis
10. Raivo Mužiks

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png