profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ko 333 trasē dara Mini WRC automašīna?

Mārtiņš Jankovskis 28.02.2012 - 09:09 Ko 333 trasē dara Mini WRC automašīna?
"Mini WRC" īsi pirms ierašanās 333 trasē

Noteikti daudzi ar sportu saistīti cilvēki zina, ka februārī "Sporta komplekss 333" nav pieejams, jo no 30. janvāra līdz 4. martam minētajā trasē notiek starptautiskā "Michelin" rūpnīcas jauno un ekskluzīvo riepu modeļu testēšana, un prezentācija. Uz šo pasākumu tiek uzaicināti tikai izredzētie žurnālisti un citiem mediju pārstāvjiem šim pasākumam pieeja ir liegta.

Lai arī plašāka informācija par testos redzēto un sasniegto tiks paziņota tikai pēc testiem, portālam Go4speed izdevās sazināties ar vienu no šī pasākuma dalībniekiem, kurš nedaudz pastāstīja, kas tur īsti notiek.

''Jā, no februāra līdz marta sākumam šajā trasē notiek slēgts "Michelin" pasākums jeb jaunāko un ekskluzīvāko riepu testi," saka šī pasākuma dalībnieks, kurš vēlējās palikt anonīms. ''Šajā pasākumā ir uzaicināti dažādi viesi no daudzām valstīm, tāpēc citi interesenti šajā pasākumā nevar tikt. Šo testu laikā notiek vairākas sesijas. Piemēram, mežā ir uzbūvēta džipu trase, kurā brauc un jaunās riepas testē ''VW Touareg" automašīnas. Tad ar jaunajiem AMG jaunās E klases ''Mercedes" automašīnām "333" trasē tiek testētas sānslīdes, bremzēšanas un jauda. Tad ir ''Porsche" testi, kur uzmanība tiek pievērsta vadāmībai un saķerei. Viss notiek ļoti kvalitatīvā izpildījumā."

 
Jaunākās automašīnas tiek pavadītas policijas eskortā

Tāpat minētais pasākuma dalībnieks atzina, ka trase šim pasākumam tika gatavota divas nedēļas. ''Šo pasākumu apkalpo daudz cilvēku, taču, ja pieskaita tos, kas iesaistīti loģistikas pasākumos, tad cipars ir vēl lielāks. Šeit ir lielas Hospitality teltis, mediju centri, ēdināšanas iestādes, atpūtas telpas u.t.t. Tāpat speciāli uz šo pasākumu tika atvesti sniega pūtēji. No skaļiem un zināmiem uzvārdiem šajos testos neviens nepiedalās, taču ir gandrīz visu vadošo rūpnīcu testu piloti. Jāsaka, ka Latvijas līmenim šis ir tāda līmeņa nopietnākais pasākums."

Tāpat šajā pasākumā tīri smukumam atvesta ''Mini WRC'' rallija automašīna, kura ir izlikta kā šova automašīna.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png