profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija čempions kvalificējas piektajām Olimpiskajām spēlēm

Go4speed 09.02.2012 - 10:55 Rallija čempions kvalificējas piektajām Olimpiskajām spēlēm
Nasers Al-Atija. Foto: daylife.com

Pasaules rallija čempionātā daudziem vārds Nasers Al-Atija nav svešs. Daži zina, ka sportists brauc WRC rallija čempionātā, bet citi zina teikt, ka tas ir tas pats pilots, kurš 2011. gadā uzvarēja Dakāras rallijā. Šī gada jaunā rallija sezona sportistam iesāksies ļoti savādi, jo sportists Zviedrijas rallijā (līdz šim piedalījies 46 WRC rallijos) piedzīvos debiju pie WRC automašīnas stūres un uzreiz - ziemas rallijā! Diezgan eksotiski sportistam no Kataras.


Nasers Al-Atija. Foto: ewrc.cz

Šogad sportists ''Qatar World Rally Team'' sastāvā ar ''Citroen DS3 WRC'' automašīnu plānojis piedalīties 12 posmos (visos atlikušajos). Taču, ņemot vērā dažas Al-Atijas izteiktās replikas, iespējams, divus posmus sportistam nāksies izlaist. Kā izrādās, tad minētais sportists, kurš 2006. gadā kļuva par PWRC čempionu, māk ne tikai ātri braukt rallijā, bet arī... ļoti precīzi šaut, jo viņš ir viens no labākajiem sava reģiona pārstāvjiem sporta šaušanā apaļajā stendā. Viņa īpašumā ir vairāki tituli gan Āzijas čempionātā, gan arī Āzijas spēlēs. Vēl kas interesanti - sportists ir piedalījies jau četrās vasaras olimpiskajās spēlēs!

2004.gada Olimpiādē, kas notika Grieķijā, Al-Atija sava disciplīnā palika ceturtais, kas ir viņa līdz šim augstākais sasniegums Olimpiādē. Līdz ar to, ja Al-Atija Olimpiādē nolems piedalīties arī šogad, tad viņam ies secen Jaunzēlandes un Somijas WRC posmi.


Nasers Al-Atija. Foto: www.flickr.com/photos/dohastadiumplusqatar

Pēc tam, kad sportists atgriezās no šī gada Dakāras rallija, viņš Āzijas šaušanas čempionātā sporta šaušanā izcīnīja divkāršu uzvaru (individuālajā un komandu ieskaitē). Interesanti, ka individuālajā ieskaitē sportists atkārtoja pasaules rekordu - tika sašauti visi 150 mērķi, kas arī viņam garantēja vietu Olimpiskajās spēlēs.

''Pēc rallija (Dakāras rallija vidū sportists izstājās) savam stūrmanim pateicu, ka došos uz mājām un centīšos izcīnīt kvotu olimpiskajām spēlēm. Ņemot vērā manu sniegumu, jāsaka, ka izdarīju pareizu izvēli,'' tā sportists.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png