profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko: Ir jāizrunājas ar LAF, lai vairs tādas lietas neatkārtojas

Go4speed 16.11.2015 - 22:27 Calko: Ir jāizrunājas ar LAF, lai vairs tādas lietas neatkārtojas
Konstantīns Calko. Foto: No sportista privātā arhīva

Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā norisinājās Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) Sporta stipendiju pasniegšanas svinīgais pasākums, kurā tika pasniegtas stipendijas tiem augstu sasniegumu sportistiem, kuri vienlaikus arī sekmīgi studē augstskolā. Starp šiem stipendiātiem bija arī Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, kuri startē rallijkrosā.

Vēlāk savā Facebook profilā autosportists Konstantīns Calko, kurš šosezon komandas "SVK by Speed Factory" sastāvā izcīnīja trešo vietu "European Le Mans Series" (ELMS) čempionāta LMP3 klasē, pauda sašutumu un neizpratni, kāpēc viņš nav starp šiem stipendiātiem. Taču vēlāk LAF sportistam paskaidroja iemeslus, kāpēc viņš nevar pretendēt uz šo stipendiju.

Kā sarunā ar portālu Go4speed atzina Calko, tad viņš nezināja šādus kritērijus, par kuriem tiek pasniegtas stipendijas. ''Šoreiz nebija runa par to, ka federācija mani nepieteica stipendijai, bet gan par attieksmi. Jā, no sākuma nezināju, ka ir tādi kritēriji, bet, kad LAF man izskaidroja, tad man viss kļuva skaidrs un es pieņēmu to situāciju. Taču šoreiz mani aizskāra LAF teiktais par manu nestartēšanu Akadēmijā. "Tomēr tas Tev nelikās saistoši un interesanti. Labi, ka bija strauji progresējusī Beate Klipa, kura togad guva vietu Top-5, konkurējot ar padsmit čaļiem. Tu tur būtu vinnējis, taču Tev to nevajadzēja,"'' nožēlu pauž Konstantīns Calko.

''Sākumā caur LAF federāciju pieteicos FIA Institūta jauno sportistu konkursā Young Driver Excellence Academy, taču tobrīd nezināju savu sacensību kalendāru. Diemžēl vēlāk laiki sakrita ar manām plānotajām sacensībām. Visvairāk man nepatīk tas, ka LAF publiski atļāvās pateikt, ka man šo atlasi nevajadzēja un ka es tur esmu nez ko sadomājies. Taču man tiešām nebija iespējas aizbraukt. Šoreiz mani apvainoja nepamatoti,'' turpina Calko.


Foto: www.maddog.at

"Kā viens pats braucu savā čempionātā, tā arī visu šo sezonu nobraucu. Diemžēl nevienam nebija intereses par to "kā man iet". Žēl, ka LAF nevienu reizi mani nepieminēja LAF portālā par manām sacensībām.''

Uz jautājumu, lai Calko noraksturo, kas tas ir par čempionātu, kurā viņš startē, pilots atzina, ka šajā čempionātā līmenis ir ļoti augsts. ''Šajā ELMS čempionātā brauc ļoti daudz bijušo F1 pilotu un īstās Lemānas uzvarētāji. Līmenis ir ļoti augsts, un šeit brauc tikai labākie braucēji. Šis nav biezo sporta veids, kur atbraucu, samaksāju un vizinos. Šeit cīņas par uzvarām ir ļoti sīvas. Nākamais solis ir Lemāna, kas noteikti komentārus neprasa.''

Sarunas turpinājumā Calko piebilda, ka arī nākamgad viņš plāno startēt šajā pašā čempionātā. ''Par nākamo gadu vēl neko nezinu. Šobrīd notiek sarunas un kaut ko vairāk zināšu vien nākamgad sākumā. Augstāk par šo čempionātu šobrīd ir "World Endurance Championship" WEC seriāls, bet tas ir ļoti dārgi.''

Calko atzīst, ka grib aiziet un izrunāties ar LAF, un par startēšanu zem cita valsts karoga viņš nedomā. ''Esmu latvietis un braukšu arī turpmāk zem Latvijas karoga, tāpēc noteikti nedomāju par startēšanu zem citas valsts karoga. Kad atbraukšu mājās, tad aiziešu aprunāties ar LAF. Ir jāizrunājas, lai vairs tādas lietas neatkārtojas. Saprotu, ka ir citi sporta veidi, par kuriem cilvēki interesējas vairāk, un tas ir tikai normāli. Bet dažreiz gribas, lai arī tavu darbu novērtē. Nav tā, ka šobrīd gribu karot ar LAF, bet gribu cilvēcīgi izrunāties, lai vairs šādas situācijas nerastos,'' nobeidz Calko.
Komentāri
gt99 17.11.2015 13:41
Es sekoju Calko braukšanai, viņš finišēja trešais starp trīs ekipāžām jaunā nepopulārā klasē ar mazpazīstamiem konkurentiem, kas nobrauca visu sezonu. Es pat būtu palicis trešais... Veiksmi turpmākajā izturības sacensību karjerā, bet pagaidām rezultāti nav salīdzināmi ar krosistiem.

http://www.go4speed.lv/lv/broadcasts/autosporta-programma-nr-1/358-autosporta-programma-nr-1-25-11-2014/
24 minūte, LAFs novērtē Calko sasniegumus. Vai Calko interesē tikai nauda no LAFa?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png