profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noskaidroti labākie Baltijas jaunie automehāniķi

Go4speed 21.04.2015 - 10:29 Noskaidroti labākie Baltijas jaunie automehāniķi
Publicitātes foto

Autoindustrijas izstādē "Auto 2015" norisinājās starptautiskā profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa "Automehānika 2015" lielais fināls, kurā 12 labākās jauno automehāniķu komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sacentās par labāko Baltijas jauno automehāniķu titulu un vertīgām balvām no sacensību galvenā atbalstītāja "Inter Cars SA".

Jau trešo gadu konkurss norisinājās starptautiskā līmenī. Šogad tā finālā startēja astoņas Latvijas, trīs Igaunijas un viena Lietuvas jauno automehāniķu komanda. Spraigā cīņā par labākajiem jaunajiem automehāniķiem tika atzīti Priekuļu tehnikuma audzēkņi Roberts Reinieks un Guntis Romanovskis. Otro vietu izcīnīja Rīgas Valsts Tehnikuma komanda ar Gunti Smalki un Dmitriju Ņefedovu sastāvā, savukārt trešajā vietā vēl viena komanda no Latvijas - Jelgavas tehnikuma audzēkņi Mārtiņš Valainis un Olafs Krastiņš.  

Konkursa dalībnieki praktiskos pārbaudījumus veica arī uz Anda Neikšāna Dynamic Sport automašīnām. Publicitātes foto  
 
Konkursa finālā dalībniekiem rotācijas kārtībā bija jāveic dažādas sarežģītības pakāpes uzdevumi, piemēram, kardāna vārpstas remonts, kravas mašīnas remonts, autostiklu uzstādīšana, papildu aprīkojuma uzstādīšana, vadības bloka un sistēmu diagnostika, sporta auto mezglu maiņa, kā arī bija  jāspēj atpazīt speciālie tehniskie instrumenti.   

Tūlīt pēc fināla pārbaudījumiem tika sveikti konkursa uzvarētāji. Sveicēju vidū bija gan "Inter Cars Latvija" vadītājs Kaspars Viļumsons, gan autosportisti Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins. Baltijas labākās automehāniķu komandas saņēma ne tikai vērtīgas balvas praktiskai lietošanai, bet arī "Inter Cars SA" organizētu braucienu jūnija sākumā uz Polijas Labo-Tech laboratoriju un poļu rallija braucēja Maceja Oleksoviča (Maciej Oleksowicz) sacīkšu auto remontdarbnīcu.


Uzvarētājus sveica arī Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins. Publicitātes foto

Konkursa "Automehānika 2015" uzvarētāji:
1. vieta: Priekuļu tehnikums
Roberts Reinieks
Guntis Romanovskis

2. vieta: Rīgas Valsts Tehnikums
Guntis Smalkis
Dmitrijs Ņefedovs

3. vieta: Jelgavas tehnikums
Mārtiņš Valainis
Olafs Krastiņš
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png