profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nāciju kausā triumfē Solbergs ar Kristiansenu, WTCC čempionam kūlenis (VIDEO)

Go4speed 14.12.2014 - 10:19 Nāciju kausā triumfē Solbergs ar Kristiansenu, WTCC čempionam kūlenis (VIDEO)
Nāciju kausa uzvarētāji - Solbergs un Kristiansens. Foto: raceofchampions.com

Sestdien Barbadosā tika dots starts ikgadējām Čempionu sacīkstēm, kurās vispirms tika noskaidrots Nāciju kausa uzvarētājs. Līdz šim pēdējos sešos gados Nācijas kausu izcīnīja Vācijas izlase ar Mihaelu Šūmaheru un Sebastjanu Fetelu sastāvā, taču šogad Vācijas izlase uz starta neizgāja.

Vispirms visas astoņas valstis tika sadalītas divās grupās, kur sportistiem sava meistarība bija jādemonstrē ar dažādām automašīnām - Audi R8 LMS, VW Polo RX, Stadium Super Truck, KTM X-Bow u.c.


Foto: raceofchampions.com

Pusfinālā Skandināvijas izlase, kuru pārstāvēja Peters Solbergs un Toms Kristiansens (deviņkārtējais Lemānas 24 stundu uzvarētājs), pārspēja Francijas izlasi ar Romēnu Grožānu un Estebenu Okonu sastāvā. Tikmēr otrajā pusfinālu pārī Skotijas izlase (Deivids Kulthards un Sūzija Volfa (Williams F1 komandas testu pilote)) ar grūtībām pārspēja Barbadosas izlasi.


Foto: raceofchampions.com

Finālā tikās Skandināvijas un Skotijas izlases. Vispirms Kristiansens pirmajā braucienā ar Audi R8 LMS pārspēja Sūziju Volfu, taču otrajā pārī Solbergs negaidīti ar VW Polo RX automašīnu zaudēja 43 gadus vecajam Kulthardam, tādējādi rezultātam kļūstot viens pret vienu. Līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro trešajā braucienā. Tajā startēja Kristiansens un Kulthards. Abi sportisti aizvadīja sīvu cīņu, taču pāris līkumus pirms finiša Kulthards nedaudz izbrauca ārpus trases, tādējādi ļaujot līksmot Skandināvijas izlasei, kurai šis bija otrais tituls Nāciju kausā.


Foto: raceofchampions.com

''Esmu ļoti priecīgs, ka varēju nodrošināt mūsu komandai uzvaru. Vispār jau Dānija un Norvēģija savā starpā cīnās daudzos sporta veidos, taču šoreiz mēs ar Solbergu apvienojām spēkus un uzvarējām,'' saka Toms Kristiansens.

''Ziniet, finālā manai mašīnai bija problēmas, taču ne tas bija iemesls, kāpēc zaudējām. Vienkārši iztēlojos, kā Kristiansens, zobus sakodis (un tā arī bija - aut.) cenšas iebraukt tajā līkumā. Tā iztēlotā bilde sasmīdināja mani un es aizmirsu nobremzēt,'' smejoties saka Deivids Kulthards.


Foto: raceofchampions.com

Svētdien vakarā notiks Čempionu sacīkstes, kur katrs sportists cīnīsies par sevi.

Nāciju kausa uzvarētāji:
2014 Barbadosa  Solbergs / Kristainsens
2013 Bangkoka Šūmahers / Fetels
2012 Bangkoka Šūmahers / Fetels
2011 Diseldorfa Šūmahers / Fetels
2010 Diseldorfa Šūmahers / Fetels
2009 Ķīna Šūmahers / Fetels
2008 Londona Šūmahers / Fetels
2007 Londona Šūmahers / Fetels
2006 Francija Kovalainens / Gronholms 

Lopeza avārija:


Gordona iespaidīgais lēciens:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png