profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazins: Šī mašīna ir vienreizēja un vārdos neaprakstāma (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 11.12.2014 - 07:20 Grjazins: Šī mašīna ir vienreizēja un vārdos neaprakstāma (FOTO)
Grjazins uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: tropheeandros.com

Aizvadītajās brīvdienās Alpu kūrortā ''Val Thorens'', Francijā, tika aizvadīts ledus sacīkšu seriāla ''Trophee Andros'' pirmais posms, kurā debitēja latviešu SRT komandas pārstāvošais Vasīlijs Grjazins un viņa brālis Nikolajs Grjazins. Vislabāk klājās Vasīlijam, kurš pēc diviem posmiem ir līderis.

Lai noskaidrotu sportista domas par šo aizvadīto posmu, portāls Go4speed sazinājās ar Vasīliju, kurš jau gatavojās doties uz otro posmu.

Cik saprotu, tad Jūs ar brāli braucat ar vienu ''Renault Clio'' automašīnu?
Jā, mēs ar brāli braucam ar vienu mašīnu. Komanda lēma, ka es startēšu Elite 2 klasē, bet brālis Nikolajs Elite 1, kas ir nedaudz spēcīgāka klase un kurā brauc spēcīgāki braucēji.


Vasīlijs Grjazins. Foto: tropheeandros.com

Nebija loģiskāk, ka tevi liek spēcīgākajā klasē?
Nezinu, jo to lēma komanda, kurā mēs braucam. Viņi teica, ka tā būs labāk.

Tā taču nav SRT komandas mašīna?
Nē, tā ir vienas komandas mašīna, kuru mēs īrējam. Tā ir tikai aplīmēta ar SRT uzlīmēm, jo mēs SRT mīlam un bučojam (smejas).

Pastāsti kaut ko par mašīnu. Izskatās ļoti interesanta.
Ar šādu mašīnu braucu pirmo reizi. Šī mašīna ir vienreizēja un vārdos neaprakstāma. Mašīna, kurai ir apmēram 350 Zs, ir pilnpiedziņas, kur visi četri riteņi arī stūrē (sagriežot mašīnu pa kreisi vai pa labi, visi četri riteņi arī pagriežas uz attiecīgo pusi). Mašīnas svars – apmēram 900 kilogrami, kas, savienojot ar jaudu, ir kosmoss. Riepās ir mazie šipi, tāpēc visu laiku ir precīzi jāstrādā ar motora apgriezieniem. Jāspēj atrast to robežu, kad riteņi neizspolē.


Foto: tropheeandros.com

Izstāsti, kā notiek braucieni un kā tev gāja?
Vienā dienā ir divas kvalifikācijas un tad sacīkstes. Uzvaru posmā izcīna tas, kurš visās šajās trīs disciplīnās izcīna visvairāk punktus, jo par katru disciplīnu dod atsevišķi punktus. Šeit nav runa tikai par ātrumu, bet par stabilitāti, jo tev jābūt stabilam visos apļos un visos braucienos, lai varētu cerēt uz labu rezultātu. Piemēram, ja tev ir divas sliktas kvalifikācijas, bet tu uzvari sacensībās (tajās dod mazāk punktu nekā kvalifikācijā), kopsummā tu vari būt ārpus Top 3.

Pirmajā kvalifikācijā biju trešais, bet otrajā uzvarēju, kas man finālā deva pirmo starta vietu. Sacīkstēs uzvarēju, kas man pirmajā posmā deva pirmo vietu. Nākamajā dienā tika aizvadīts otrais posms. Pirmajā kvalifikācijā neuzminējām ar spiedienu riepās, kā rezultātā finišēju desmitais. Otrajā kvalifikācijā biju trešais, bet sacīkstēs, startējis no sestās vietas, aizcīnījos līdz ceturtajai pozīcijai. Tas man otrajā sacīkstēs ļāva ieņemt piekto vietu. Taču šo divu posmu kopvērtējumā esmu pirmais.

Šīs sacīkstes var salīdzināt ar kādu citu disciplīnu?
Nē, šīs sacensības ne ar ko nevar salīdzināt.


Nākamā posma trase. Foto: tropheeandros.com

Kādu labumu šīs sacensības tev dos rallijā?
Varēšu precīzāk un ātrāk izbraukt lēnos līkumus. Ja ar šo mašīnu tu nemāki pareizi izbraukt lēnos un atpakaļejošos līkumus, tad arī rallijā būs problēmas.

Visu laiku sanāk braukt ar smaidu uz sejas un kaifot...
Kopumā jā, jo ir jautri. Mašīna sniedz lielu kaifu, taču pirmajās sacīkstēs, kad startēju no pirmās pozīcijas, tad bija uztraukums un tad smiekli nenāca (smejas). Kad uzvarēju, tad prieks bija neaprakstāms. Sen tādas emocijas nebiju guvis.

Kādi ir jūsu turpmākie plāni, saistībā ar šo seriālu?
Nākamais posms būs Andorā, bet kopumā plānojam startēt visos posmos (kopā ir septiņi), izņemot pēdējo, kas pārklāsies ar ralliju Latvijā.

Nikolaja Grjazina sīvā cīņa ledus sacīkstēs:



Ieskats vienā no braucieniem:


Ieskats vienā no braucieniem:


Motocikli darbībā:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png