profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Solbergs iegūst balvu par mūža ieguldījumu motorsportā

Go4speed 08.12.2014 - 12:24 Solbergs iegūst balvu par mūža ieguldījumu motorsportā
Sebastjans Ožjē. Foto: www.autosport.com

Svētdien Londonā norisinājās "Autosport Awards" balvu pasniegšanas ceremonija. Šāda ceremonija, kuras laikā balvas pasniedz prestižais laikraksts Autosport, norisinās kopš 1982. gada, kuras laikā tiek apbalvoti braucēji vairākās nominācijas.

Par gada labāko starptautisko rallija braucēju tika atzīts šī gada WRC čempions Sebastjans Ožjē. ''Šajā gadā viss bija sarežģītāk. Par savu panākumu man ir jāpasakās lieliskajai VW komandai un savam stūrmanim. Šī bija saspringta sezona. Jā, F1 cīņa par titulu bija aizraujoša, bet arī WRC nebija viss tik viegli, kā izskatās. Sezonas vidū bija brīdis, kad nejutos savā ādā, tāpēc esmu priecīgs, ka varēju atgriezt ātrumu un noslēgt sezonu virsotnē,'' pēc balvas saņemšanas atzina Sebastjans Ožjē.

Par labāko sacīkšu braucēju tika atzīts F1 čempions Luiss Hamiltons, bet par labāko F1 debitantu kļuva Daņila Kvjats. Par labāko sacīkšu mašīnu tika nosaukta ''Mercedes F1 W05 Hybrid'' formula, bet par labāko rallija mašīnu šajā sezonā atzina ''Volkswagen Polo R WRC''. Jāpiebilst, ka šogad WRC čempionātā pirmās trīs vietas ieņēma tieši VW komandas piloti.


Sebastjans Ožjē dodas pakaļ balvai. Foto: www.autosport.com

Gregor Grant balvu jeb balvu par mūža ieguldījumu motorsportā saņēma 2003.gada WRC čempions un 2014.gada pasaules rallijkrosa čempions Peters Solbergs. ''Esmu pavadījis fantastisku karjeru klasiskajā rallijā, pēc kura man radās iespēja sevi pamēģināt citās disciplīnās. Kad izmēģinu sevi citā jomā, tad vienmēr atdodos par visiem 100%. Savu dzīvi ziedoju autosportam, tāpēc nezinu neko citu, izņemot mašīnas, un tas ir fantastiski. Rallijs ir tas, ko mīlu, taču sacīkšu braukšana ir īsta fantastiska,'' tā Peters Solbergs.

Atgādināsim, ka tad, kad Subaru aizgāja no WRC, Solbergs nepadevās un neaizgāja no rallija, bet ar savu privātu komandu turpināja startēt WRC. Tas pats arī rallijkrosā. Lai arī rūpnīcas komandās nebija brīvas vietas, Solbergs startēja ar savu komandu un izcīnīja uzvaru! Ne velti Solbergu raksturo teiciens, kas arī agrāk bija redzams uz viņa mašīnām - "Never give up'' jeb nekad nepadodies.

Gregor Grant balvu vēl ir ieguvuši tādi autosportisti kā Nikijs Lauda, Sebastjans Lēbs, Deimons Hils, Dario Frankitti, Džekijs Stjuarts, Karloss Sainss, Fernando Alonso, Kolins Makrejs un daudzi citi.

Ar visiem laureātiem var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png