profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs Gymkhana sacīkstēs uzrāda līdzīgus laikus ar Bloku, taču spiests izstāties

Mārtiņš Jankovskis 01.11.2014 - 18:27 Nitišs Gymkhana sacīkstēs uzrāda līdzīgus laikus ar Bloku, taču spiests izstāties
Reinis Nitišs. Foto: ASRT Media

Sestdien Spānijā ar ASV zvaigznes Kena Bloka uzvaru noslēdzās ''Gymkhana Grid'' finālsacensības, kurās startēja arī Reinis Nitišs, kuram šī bija debija šādās sacensībās. Šis bija Eiropas čempionāta ''Gymkhana Grid'' fināls, kurā startēja pirmo divu posmu labākie braucēji. Papildus šiem dalībniekiem uz starta izgāja arī Reinis, kuru uzaicināja Kens Bloks. Jāatzīmē, ka šajās sacīkstēs nevar startēt jebkurš braucējs.

Sacensības notika divas klasēs – 4WD un SuperCar. Savas 4WD klases pirmajā braucienā Reinis apsteidza savu konkurentu, kā arī uzrādīja pārliecinoši ātrāko laiku starp visiem 4WD klases braucējiem. Ar šo laiku Reinis uzreiz iekļuva finālā, kur vēlāk divi braucēji no 4WD klases devās uz SuperCar klasi.


Sacensību uzvarētājs Kens Bloks. Foto: ASRT Media

Taču pēc pirmā brauciena Nitiša Mitsubishi Evo X piemeklēja sajūga defekts. Vispirms mehāniķiem tika dotas 45 minūtes, lai novērstu defektu, taču darbi tik raiti uz priekšu negāja, tāpēc organizatori, lai dotu ASRT mehāniķiem vēl vairāk laiku, Reinim ļāva izlaist klases finālu un deva iespēju uzreiz startēt SuperCar klasē. Taču diemžēl automašīnas defektus arī papildus piešķirtajā laikā neizdevās novērst, un Reinim sacīkstes bija beigušās.


Reinis Nitišs. Foto: ASRT Media

''Reinis visus treniņus bija pārliecinoši ātrāks, tāpēc ar to laiku, ko viņš savā klasē uzrādīja pirmajā braucienā, viņš būtu iekļuvis finālā. Jāsaka, ka Reiņa rezultāts bija ļoti tuvu Bloka laikiem SuperCar klasē (atšķirība bija tikai dažas desmitdaļas). Uzskatu, ka, ja viss būtu labi, tad lielajā Superfinālā sacenstos Bloks un Reinis, jo Reiņa uzrādītais laiks bija ātrāks par citu SuperCar klašu braucēju laikiem (Piemēram, Reinis par pāris sekundēm bija ātrāks par Dakaras rallija dalībnieku un pagājušā gada šo sacensību uzvarētāju Nani Romu),'' portālam Go4speed atklāj Reiņa tēvs Aigars Nitišs.


Foto: ASRT Media

''Šai N grupas rallija mašīnai laikam slodzes uz asfalta bija par lielu, tāpēc šoreiz tā neizturēja. Ja būtu auto, kas paredzēts speciāli šīm sacīkstēm, tad būtu cita lieta. Taču viss bija labi arī ar to, kas mums bija. Lai arī mums šīs sacīkstes beidzās ātrāk nekā bijām plānojuši, uzskatu, ka šeit ir reāli braukt un cīnīties par augstām vietām, tik tam vajag atbilstošu mašīnu. Arī Reiņa ātrums parādīja, ka viņš var cīnīties par augstām vietām.''

Kā vēlāk noskaidrojās, tad Reinis savā klasē ieņēma otro vietu, lai arī braucienā par klases uzvarētāju mūsu sportists bija krietni ātrāks. Kā atzina Nitišs vecākais, tad viņam un arī citiem nav ne mazākās nojausmas pēc kādiem aprēķiniem tiek skaitīti rezultāti. Tāpat Aigars piebilda, ka arī pēc izšķirošā finālbrauciena, kurā triumfēja Bloks, Reiņa laiks bija ļoti tuvu Bloka rezultātām, kas apliecina to, ka, ja nebūtu izstāšanās, tad Reinim būtu bijusi lieliska iespēja pacīnīties par uzvaru ar N4 grupas mašīnu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png