profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Spilves 60 gadu jubilejas svinībās varēs satikt pasaules rallijkrosa zvaigznes

Go4speed 14.08.2014 - 16:04 Spilves 60 gadu jubilejas svinībās varēs satikt pasaules rallijkrosa zvaigznes
Andreas Bakeruds. Publicitātes foto

Sestdien, 16.augustā visi rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz vēsturisko pilsētas lidostu „Spilve”, Daugavgrīvas ielā 140, kur ar krāšņu pasākumu programmu visas dienas garumā tiks atzīmēta lidostas Spilves 60 gadu jubileja.

Jau sākot no pl.10.00 apmeklētājus priecēs starptautiskais aviācijas salidojums „Riga Fly-In 2014”, kura laikā debesīs varēs vērot paraplānu kluba sacensības, pasaulē ātrākās ultravieglās lidmašīnas Tarragon demo lidojumu, kā arī augstākās pilotāžas un Nacionālo Bruņoto spēku un valsts robežsardzes helikopteru paraugdemonstrējumus.

Pasākuma apmeklētājiem šogad būs unikāla iespēja Spilvē redzēt starptautiskā auto un moto sporta pasākuma „Ready to Race” All Motorsport Stars dalībniekus – spilgtākos Latvijas auto un moto sportistus. Rallija disciplīnu pārstāvēs šobrīd labākā rallija komanda LMT Autosporta akadēmija un tās jaunie talanti Latvijas rallija čempions Ralfs Sirmacis ar stūrmani Māri Kulšu un Kristaps Feldmanis ar stūrmani Andri Velmi.


Foto: motorsport.com

Īpašie viesi nu jau pasaules rallijkrosa top sportisti Reinis Nitišs 2013. gada Eiropas rallijkrosa čempions 1600 klasē, kurš šobrīd ir viens no galvenajiem pretendentiem uz Pasaules rallijkrosa čempiona titulu World RX un viņa FORD OLSBERGSMSE komandas biedrs norvēģis Andreas Bakkeruds, kurš 2013. gadā izcīnīja divas uzvaras Eiropas rallijkrosa čempionātā Supercar klasē Zviedrijā un Francijā un kopvērtējumā sacensību sezonu noslēdza 4 vietā.

Jaudīgākās sporta automašīnas un iespaidīgākie paraugdemonstrējumi – tas viss Latvijas labāko drifta čempionāta sportistu izpildījumā, kuri jau 30.augustā Biķernieku trasē cīnīsies ar spēcīgākajiem Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Krievijas sportistiem par uzvaru NEZ - ziemeļeiropas zonas pro drifta čempionāta. Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties konkursos un balvā saņemt ieejas biļetes uz šīm grandiozām sacensībām, kā arī iegūt neaizmirstamu iespaidu braucot sānslīdē kā līdzbraucējam Arņa Namnieka sporta automašīnā.


Publicitātes foto

Pasākuma laikā aicinām ikvienu apmeklēt Nāciju motokrosa MXON prezentācijas komandas telti, kurā varēs iegūt pilnvērtīgu informāciju par šī gada lielāko un nozīmīgāko notikumu Latvijas auto un moto sportā. Pirmoreiz motokrosa vēsturē tieši Latvijai ir uzticēts organizēt motokrosa "olimpiskās spēles" jeb Nāciju čempionātu, kas ik gadu norisinās citā valstī, pulcējot spēcīgākās motokrosa komandas no visas pasaules, sākot ar ASV un beidzot ar Austrāliju. Sacensību organizatori piedāvās iespēju motokrosa cienītājiem divu dienu biļeti iegādāties par īpašu cenu.

Notiks arī Seno spēkratu salidojums “Rīga Retro 2014”, vienkopus pulcējot vairāk nekā simts senos automobiļus un motociklus, no kuriem daudzus – patiesi unikālus, reti sastopamus eksemplārus. Pirmo reizi plašākai publikai tiks izrādīts profesionāli restaurētais 1931.gada BMW DA4, kā arī visvecākais Vintage klases automobilis - 1923.gada Oldmobile. Tāpat skatītājiem būs iespēja novērtēt daudzkārtēju elegances konkursu uzvarētāju – 1960.gada Cadillac Series 62 Convertible, bagātīgi pārstāvēts būs 20.gadsimta 20. un 30.gadumijā būvēto spēkratu klāsts, kā arī pēckara Rietumeiropā un ASV ražotie automobiļi un, protams, padomju klasika.


Foto: Protuning.lv

Būs fanu teltis, bērnu atrakcijas, notiks dažādi konkursi, intervijas ar sportistiem un antīko spēkratu īpašniekiem, kā arī būs iespēja doties arī ekskursijās pa lidostas ēku, kas apmeklētājiem atvērta no pl. 10:00-18:00.

Par lielisku atmosfēru rūpēsies JUST BAR DJ-i un ikvienam būs pieejama JUST BAR ALL STARS Lounge atpūtas zona.

Jubilejas pasākuma ''Lidostai SPILVE – 60'' svinīga atklāšana pl.12.00. Svinēsim svētkus gaisā un uz zemes! Ieeja pasākumā bez maksas

Pasākuma programmu var redzēt ŠEIT

Nokļūšana:
Ar sabiedrisko transportu: no Rīgas centra, braucot ar 3, 30., 54. nr. autobusu līdz pieturai “Lidoņu iela” vai „Lidlauks SPILVE”
Ar velosipēdu: velosipēdu novietne pasākuma laikā – bez maksas
Ar automašīnu: pasākuma laikā teritorijā būs pieejama maksas autostāvvieta: 2 eiro
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png