profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autoeksperts Zvaigžņu Kausā sīvā cīņā uzvar Nitišs, A.Neikšānam neveiksme

Mārtiņš Jankovskis 27.07.2014 - 00:16 Autoeksperts Zvaigžņu Kausā sīvā cīņā uzvar Nitišs, A.Neikšānam neveiksme
Calko (#97) un Nitišs (#15). Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Portāls jau ziņoja, ka sestdien Sporta kompleksā 333 norisinājās 2014. gada Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta izšķirošais posms, kurā tika noskaidroti čempioni četrās ieskaites grupās, kā arī komandu vērtējumā. Bez šīm sacensībām norisinājās arī Autoeksperts Zvaigžņu Kauss, kurā ar līdzvērtīgiem VAZ markas automobiļiem piedalījās dažādu Latvijas autosporta disciplīnu pārstāvji – Haralds Šlēgelmilhs, Reinis Nitišs, Andis Neikšāns, Konstantīns Calko un Ivars Vasaraudzis.

Pirmajā kvalifikācijā ātrākais bija Andis Neikšāns, kuram 0,2 sekundes zaudēja Nitišs, bet 1,4 sekundes atpalika Šlēgelmilhs. Otrajā kvalifikācijas braucienā jau ātrākais bija Nitišs, kurš par nepilnu sekundi apsteidza Neikšānu.


Foto: twitter.com/333LV

Kā portālam pastāstīja Jānis Unbedahts, tad finālā par uzvarētāju kļuva FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs. Otrajā vietā, zaudējot tikai 0,564 sekundes, finišēja Haralds Šlēgelmilhs, savukārt 16,573 sekundes no uzvarētāja atpalika Ivars Vasaraudzis. Diemžēl tehnisku iemeslu dēļ finālbraucienā bija spiesti izstāties Andis Neikšāns (ceturtā vieta) un Konstantīns Calko (piektā vieta).

''Mums bija dots ļoti maz laiks, lai sarīkotu šādas starptautiskas sacensības, tāpēc ceru, ka, neskatoties uz organizatoriskām kļūdām un karsto laiku, skatītāji atcerēsies šo kā lielisku rallijkrosa sestdienu. Esmu ļoti apmierināts ar trīs nedēļu laikā izveidotajām trases grunts sekcijām, kas spēja izturēt sacensību slodzi un līdz pat finišam bija augstā kvalitātē.''


Andis Neikšāns un Haralds Šlēgelmilhs. Foto: Nellija Šlēgelmilha

''Sacensības arī apstiprināja prognozes, ka trase ir ātra un tehniski sarežģīta. Īpašs gandarījums bija saņemt pozitīvas uzslavas gan no dalībniekiem, gan Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) novērotāja, kurš atzina, ka trase atbilda visām izvirzītajām prasībām un ka tai ir izaugsmes potenciāls nākotnē. Domāju, ka rallijkrosa sacensības sporta kompleksā 333 vēl atgriezīsies, un darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai sarīkotu šeit arī pasaules mēroga sacensības,” tā pēc sacensībām sacensību rīkotāja pārstāvis Haralds Šlēgelmilhs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png