profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dambis prezentē jauno 490 Zs jaudīgo Tesla Roadster elektromobili (FOTO)

Go4speed 11.06.2014 - 09:55 Dambis prezentē jauno 490 Zs jaudīgo Tesla Roadster elektromobili (FOTO)
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Arī šogad, 29. jūnijā, Drive eO komanda un pilots Jānis Horeliks piedalīsies Pikes Peak kalnā braukšanas sacensībās Kolorādo štatā, ASV. Latviešu inženieri ir radījuši jaunu elektriskās piedziņas sistēmu, kas iebūvēta sportiskajā Tesla Roadster šasijā. Par galveno uzdevumu šoreiz ir uzstādīta šo elektroiekārtu pārbaude, lai nodrošinātu to veiksmīgu pielietojumu nākotnes projektos.

Autoinženiera Andra Dambja vadībā izstrādātajā PP02 automobilī ir uzstādīts elektromotors ar maksimālo īslaicīgo jaudu 360 kW (490 ZS), kura vadību veic eO izgatavotais kontrolieris. Enerģiju nodrošina 40 kWh liela litija jonu akumulatoru paka, kas eO izpildījumā ir par trešdaļu vieglāka kā tuvākajiem konkurentiem. ''Šo mezglu izstrāde un savstarpēja integrācija ir mūsu uzņēmuma kompetence, ko novērtē gan mūsu partneri, gan konkurenti,'' stāsta Andris Dambis.

''Mūsu resursus pašreiz novirzām šo komponentu attīstīšanai, tāpēc ir pavisam loģiski izmantot jau gatavu “ārējo čaulu” jeb automobiļa šasiju. Par piemērotāko izvēlējāmies pasaulē zināmo Tesla Roadster, kas tā arī nekad vēl nav redzēts sacensību trasēs.''


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Asfaltētajā 20 kilometru distancē līdz Pikes Peak virsotnei 4300 metru augstumā šogad sacentīsies 72 automobiļi. Galvenie uzvaras pretendenti ir Le Mans sacensību uzvarētājs Romāns Dumā (Norma M20), daudzkārtējs Pikes Peak uzvarētājs Nabuhiro Tadžima (Monster Sport E-Runner), divkārtējs Dakaras rallija uzvarētājs Hiroši Masuoka (Mitsubishi MiEV Evo III) un kādreizējais Pikes Peak motociklu klases rekorda īpašnieks Gregs Treisijs (Mitsubishi MiEV Evo III).


Foto: Mārtiņš Jankovskis

Pateicoties DNB bankas atbalstam, LTV7 raidījums Tavs Auto arī šogad turpinās sižetu sēriju par Drive eO gaitām. DNB bankas viceprezidents Ivars Kapitovičs stāsta: ''eO komandu ceļā uz slavenajām Pikes Peak sacensībām atbalstījām jau pagājušajā gadā, un priecājamies, ka šādu iespēju DNB banka varēja izmantot arī šogad. Jāuzsver, ka ar šīs sadarbības palīdzību mēs vēlamies gan atbalstīt spējīgā un talantīgā Latvijas auto inženiera un konstruktora Andra Dambja komandu, gan pievērst Latvijas un visas pasaules uzmanību zaļajam dzīvesveidam un elektromobilim kā ne tikai ekoloģiskam, bet arī jaudīgam un dinamiskam transportlīdzeklim.'' Par komandas dalībnieku un vērtīgās kravas drošību tālajā ceļā rūpējas apdrošināšanas firma If Latvia, bet nokļūšanu sacensībās atbalsta automobiļu loģistikas speciālisti Kurbads un ceļojumu aģentūra FTB Latvia.

Informācija par sacensībām pieejama interneta vietnē ppihc.com, kā arī komandas oficiālajā avotā driveeo.com.

Fotogaleriju no automašīnas prezentācijas piedāvāsim nedaudz vēlāk.
Komentāri
ArmBell 13.06.2014 08:02
Lai veicas! ... šoreiz... (flag:lv)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png