profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns: Ir laba bāze, lai kādu dienu varētu atkārtot kaut ko līdzīgu

Mārtiņš Jankovskis 01.12.2013 - 23:57 A.Neikšāns: Ir laba bāze, lai kādu dienu varētu atkārtot kaut ko līdzīgu
Andis Neikšāns atvelk elpu Laosas džungļos. Foto: Ekspedīcija: "Teen Spirit"

Svētdien (1.decembrī) agri nor rīta, kad daži vēl tikai beidza svinēt rallija balli, Latvijā ieradās Ekspedīcijas komandas ''Teen Spirit'' dalībnieki Andis Neikšāns un Ivars Trautmanis. 1.novembrī Andis, Ivars un Haralds Šlēgelmilhs sāka ceļojumu uz 15 000 kilometrus tālo Kambodžu.

''Mūsu kopējā iekšējā vienošanās ir tāda, ka mēs, lai arī cik grūti ietu, Latvijā neatgriežamies ātrāk kā 1. decembrī. Pat, ja auto saplīst, mēs esam nosacīti gatavi iet tālāk kājām, lai tikai nokļūtu galā,'' pirms došanās ceļā portālam Go4speed stāstīja ekspedīcijas komanda. 


Šlēgelmilhs Kambodžas pludmalē. Foto: Ekspedīcija: "Teen Spirit"

Un tā arī notika, jo ekspedīcija, lai arī ne pilnā sastāvā (Haralds komandu darba apstākļu dēļ pameta nedaudz ātrāk) Latvijā ieradās tieši 1.decembrī. Lai noskaidrotu pirmos ekspedīcijas iespaidus, portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Andi un Ivaru.

Andi, pastāsti lūdzu īsumā, vai viss, ko bijāt plānojuši un gaidījuši, ir piepildījies?
Palielam viss to, ko bijām ieplānojuši, arī sasniedzām. Protams, bija vairāki neplānoti pavērsieni. Piemēram, auto atstāšana Ķīnā, ar nopirktajiem mocīšiem nevarējām izbraukt no Laosas. Taču uzskatu, ka tie visi pavērsieni bija tikai uz labu, lai visa mūsu ekspedīcija kļūtu tikai krāšņāka. Kopumā gūtas daudz jaunas atziņas, uzkrātas jaunas un vēl nebijušas emocijas.

Protams, ceļojums bija krāšņs, bet, kas tev visvairāk palicis atmiņā?
Grūti tā pateikt vienu lietu. Katra valsts ir palikusi atmiņā ar savām lietām, novērojumiem – valstis ar daudzu miljonu iedzīvotājiem, debesskrāpjiem, Gobi tuksnesis, džungļi, dažviet nabadzība. Tas viss bija spilgts un kaut kas vienreizējs un līdz šim vēl nepiedzīvots.


Kambodža. Foto: Ekspedīcija: "Teen Spirit"

Pirms došanās ceļā man teicāt, ka gan jau būs brīži, kad nespēsiet sadzīvot un būs kaut kādas mazas iekšējās nesaskaņas. Kā beigās bija? 
Īstenībā jāsaka, ka pārsteidzoši labi sadzīvojām. Ja pirms brauciena uzskatījām, ka brauciena laikā varētu būt kaut kādas nesaskaņas, domstarpības, tad jāsaka, ka nekādu nopietnu lietu vai konflikti mūsu starpā nebija.

Vai visas ekspedīcijas laikā bija brīdis, kad pārņēma bailes?
Ivars jau smējās, ka man ne par ko neesot bailes (smejas). Bet, ja tā padomā, tad bailes kā tādas nebija. Protams, bija dažas nepatīkamas situācijas, bet tādi brīži, ka būtu baigās bailes, tā nebija. Jā, uz salas, ko ieņēma policija, tur bija tādas nepatīkamas sajūtas, taču zinājām, ka, ja arī aizturētu mūs, ilgi mēs nesēdētu.


Foto: Ekspedīcija: "Teen Spirit"

Lasīju, ka uz salas tikāt apzagti. Vai mantas izdevās atgūt?
Nē, tās pazuda ar galiem un atpakaļ mēs tās nedabūsim. Protams, žēl, ka arī džipu nesanāca nogādāt tur, kur gribējām. Taču par šīm visām bēdām ļoti nepārdzīvojam, jo tas viss arī rada kopējo piedzīvojumu, kas bija lielisks.

Protams, pāragri jautāt, bet, vai tuvākā/tālākā nākotnē no Jums varētu sagaidīt kaut kādu līdzīgu ceļojumu?
Ceļojuma laikā domas bija dažādas. It sevišķi, kad džips vēl mums bija. Esam fantazējuši daudz, taču pagaidām nekas konkrēts. Savu Facebook lapu ciet neslēdzam, jo plānojam tur ielikt gan video, gan bildes. Šobrīd var teikt, ka ir laba bāze, lai kādu dienu varētu atkārtot kaut ko līdzīgu. (smejas).

Noteikti esat galvu izvēdinājuši un skats uz dzīvi tagad ir savādāks?
Jā, vismaz man skatījums uz dzīvi ir mainījies. Ir padomā lietas, ko savā dzīvē centīšos mainīt. Tas ir tas vērtīgākais.


Kambodža. Foto: Ekspedīcija: "Teen Spirit"

Ivar, tavi pirmie iespaidi par ceļojumu?
Šis bija vērtīgs pasākums, kuru laikā daudz kas tika piedzīvots, redzēts. Gūtas arī daudz atziņas. Principā nekas baigi netika plānots, tāpēc bija interesanti, kā šie visi notikumi salikās – sākot ar mašīnas atņemšanu un beidzot ar nokļūšanu uz salas, kur notika Krievijas oligarha Sergeja Polonskija aizturēšanas operācija, kas noveda gandrīz pie tā, ka arī mūs aizturēja.

Vai tev visas ekspedīcijas laikā kādā brīdī nepārņēma bailes?
Nebija bailes, bet brīžiem bija neomulīgas sajūtas, kad tu nezini, kā konkrētā situācija atrisināsies.


Foto: Ekspedīcija: "Teen Spirit"

Laikam kontrasts, kā cilvēki dzīvo pie mums un tur Ķīnā, Kambodžā, ir visai iespaidīgs?
Tur cilvēki dzīvo pavisam savādāk. Domāju, ka tur cilvēkus ietekmē gan klimats, gan arī kultūra. Viņi ļoti nedomā par rītdienu, bet gan dzīvo konkrētai dienai.

Laikam ekspedīcijas laikā nepatīkamākais bija brīdis, kad tikāt apzagti.
Jā, nozaga mums ne tikai tehniku, bet arī naudu. Bet tas noteikti viss uz labu.

Šis bija pirmais un pēdējais tāds ceļojums, vai arī jau esat kaut ko domājuši, ka kādreiz kaut ko tādu vajadzētu atkārtot?
Domāju, ka šis ir tikai viens no pirmajiem ceļojumiem. Mums jau pazibēja doma, ka varētu kaut kad braukt ar močiem. Taču sākumā jānosēžas šim braucienam un tad varēs domāt tālāk.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png