profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Benzīngalvas tiekas filmas 'Rush' pirmizrādē

Go4speed 28.11.2013 - 13:59 Benzīngalvas tiekas filmas 'Rush' pirmizrādē
Autosportists Haralds Šlēgelmilhs ar krustdēlu Tomasu filmas pirmizrādē kinoteātrī "Multikino". Foto: Spigovskis

Benzīngalvu šī gada gaidītākā filma noteikti ir režisora Rona Hovarda nesen tapusī kinolente "Rush" ar latviskoto nosaukumu "Sacīkste", kas no šodienas, 29. novembra, būs skatāma Latvijas kinoteātros. Tomēr, neilgi pirms pirmizrādes, dažiem autosportistiem, sacensību rīkotājiem un kaislīgākajiem sacīkšu faniem filmu jau izdevies noskatīties. "Ātruma Cilts" komanda kopā ar kinolentes izplatītājiem Latvijā "Latvian Theatrical Dustribution" rīkoja filmas "Rush" jeb "Sacīkste" pirmizrādi, kurā piedalījās arī portāla "Go4speed" pārstāvji.


Raidījuma "Ātruma Cilts" vadītāja Sanita Pelēķe un Armands Tripāns. Foto: Spigovskis

Filmas stāsta pamatā ir 1976.gada Formula 1 sezona un cīņa starp talantīgajiem un pasaules čempionāta titula alkstošajiem braucējiem Nikiju Laudu un Džeimsu Hantu. Filmā "Rush" jeb "Sacīkste" tiek atspoguļota arī traģiskā Laudas avārija, kurā viņš par mata tiesu izglābās no nāves, taču guva plašus ķermeņa apdegumus.

Kinolentē atainotas ne tikai 76.gada F1 sacīkstes un abu pilotu cīņas, bet arī viņu dažādie raksturi. Ja Nikijs Lauda bija tehniski zinošs, acīgs uz sīkumiem un izklaidējās tikai retu reizi, tad Džeims Hunts cigaretes, alkoholu, sievietes un ballītes mīlēja tikpat ļoti cik piedalīšanos sacīkstēs.


Skatītāju vidū bija arī Valters Frīdenbergs, kurš savu roku paspēji iemēģināt arī tautas sacīkstēs - folkreisā. Foto: Jānis Spigovskis

Visi kā viens režisora Rona Hovarda jauno veikumu skatījās ar aizrautību. Pat tie, kuri zināja visus 76.gada notikumus. Filmu par labu atzinuši gan jomas speciālisti, gan tie, kam par sacensībām ir mazs vai nekāds priekštats.

Haralds Šlēgelmilhs: "Līdz šim vienīgā filma par sacīkšu tēmu, kuru atzinu, bija dokumentālā filma par Sennu. Tagad varu ieteikt arī "Rush" jeb "Sacīkste". Man filma patika, komanda pacentusies, viss ir tuvu reālajiem faktiem un notikumiem. Interesanta un aizraujoša.


Ātrums un asas izjūtas pie sirds iet arī Binijai Ārbergai. Foto: Jānis Spigovskis

Sanita Pelēķe raidījuma "Ātruma Cilts" veidotāja: "Salīdzinot ar citām benzīngalvu kinolentām,  šī tomēr ir diezgan precīza un ļoti tuvu reālajiem notikumiem. Visvairāk priecē nesabojātā sacensību atspoguļošana, jo līdz šim benzīngalvu filmās redzēti dažnedažādie brīnumi. Šajā mākslas darbā neliks vilties ne operatoru, ne režisora, ne scenārija autora un pat ne aktieru darbs. Komanda ir labi pastrādājusi, un mums ir jauna filma, kuru ierindot sarakstā - obligāti jānoskatās!"
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png