profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ekspedīcijas komanda sasniedz pasaules dziļāko un vecāko ezeru Baikālu (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 08.10.2013 - 07:10 Ekspedīcijas komanda sasniedz pasaules dziļāko un vecāko ezeru Baikālu (FOTO)
Foto: facebook.com/ExpeditionTeenSpirit

Šodien aprit nedēļa, kopš Andis Neikšāns, Haralds Šlēgelmilhs un Ivars Trautmanis devās ekspedīcijā, kuras galamērķis ir 15 000 kilometrus tālā Kambodža. Iepriekšējā rakstā ziņojām, ka ekipāža veiksmīgi sasniedza Ufu, kur pie kāda nepazīstama cilvēka tika nolemts atpūsties un uzkrāt spēkus turpmākajam ceļam. Pēc nakts Ufā ekspedīcijas komandai pievienojās Anna, kura ekipāžai palīdzēja ar vērtīgiem padomiem.


Foto: facebook.com/ExpeditionTeenSpirit

''Līdzšinējā ceļabiedre Anna ir nogādāta savā gala mērķī - kalnos, tomēr jau tagad Annas klātbūtne pietrūkstot. Atklāsme: sievietes klātbūtne vienmēr ir ļoti patīkama, neatkarīgi no apstākļiem,'' 3. oktobrī teica Haralds, kamēr Andis ar Haraldu tobrīd uzkrāja spēkus un atpūtās.


Foto: facebook.com/ExpeditionTeenSpirit

''Pavadīta kārtējā nakts ceļā. Piedzīvojam laikapstākļu atšķirības no vasarīgām izjūtām lidz pilnīgai ziemai. Ceļš kļūst arvien kalnaināks un naktīs apledojis. Degvielas uzpildes stacijas sastopam arvien retāk - nākas izmantot gāzes vietā benzīnu, kā arī esam uzpildījuši rezerves degvielas kannu.''


Foto: facebook.com/ExpeditionTeenSpirit

''Atlikuši ap 1000km līdz vietai, kur pavadīsim pāris dienas - Baikala ezera krasti, ar plānoto ierašanos šonakt. Nezinam precīzi cikos, jo laika zonas neparliecinoši uzskaita tikai telefoni. Džipiņa dvēsele gavilē, tehniski tas turās lieliski. Andis ir ieplānojis lielākus apkopes darbus pie Baikāla. Nu jau Ivars atveseļojies, un mūsu kopējais degsmes gars ir ne mazāks kā pirms izbraukšanas. Priekā, Jūsu "Teen Spirit",'' tā ekipāža ziņoja pirms pāris dienām.


Foto: facebook.com/ExpeditionTeenSpirit

Neilgi pēc tam pēc 6000 km un piecām brauktām dienām tika sasniegts Baikāls. Tas ir ir viens no pasaulē unikālākajiem ezeriem (Pasaules dziļākais un vecākais ezers, septītais lielākais ezers pasaulē, pēc tilpuma lielākais saldūdens ezers pasaulē). Šajās dienās, kamēr ekipāža atpūtās, pateicoties nepazīstamiem krievu draugiem, tika apmeklēta īsta krievu pirts.

Pirts pie Baikāla ezera


''Divas dienas esam atpūtušies Irkutskas pilsētā. Video dalījāmies ar vienu no momentiem - pirtī iešanu. Pilsētas ekstras ir gana baudītas, tajā skaitā internets. Ar platu smaidu lasījām jūsu sveicienus un ieteikumus. Paldies jums ikvienam! Jā, un omulas zivi arī nogaršojām, tik tiešām lieliska! Šonakt (pagājušo nakti) pirmo nakti pavadīsim pie dabas, bez civilizācijas klātbūtnes. Esam nobāzējušies pašā Baikāla ezera krastā - ugunskurs kuras, vakariņas paēstas.. - baudām! Debesis jau pilnas ar zvaigznēm un tepat blakus redzamas netālo kalnu sniegotās virsotnes! Milzīgajā Baikālā, kurā viļņi bango gluži kā jūrā, tālumā dažas laivotāju gaismas. Nerealitātes sajūta, gluži kā filmā! Fantastika!''     


Foto: facebook.com/ExpeditionTeenSpirit

Tā, lūk, šobrīd iet mūsu ekspedīcijas komandai, kurai priekšā saspringts grafiks. Jābrauc vēl ir gana daudz un samērā ātri, jo vēl jāpaspēj izbraukt Mongolija, jo 14.oktobrī jau jābūt uz Ķīnas robežas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png