profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žiguļu kauss turpmāk arī vasarā, pirmais posms jau sestdien

Go4speed 20.04.2013 - 07:00 Žiguļu kauss turpmāk arī vasarā, pirmais posms jau sestdien
Foto: Vaztuss

Jau šo sestdien, 20. aprīlī, 333 trasē Ropažos notiks pirmais "Žiguļu kauss 2013" vasaras posms, kas būs sezonas turpinājums ziemā aizvadītajiem septiņiem posmiem. Organizatori sola, ka kauss turpināsies visa gada garumā un noslēgsies decembrī.

Lielā dalībnieku atsaucība un arvien jaunu braucēju iesaistīšanās likusi šī kausa organizatoriem mainīt līdzšinējo sacensību norises veidu. Turpmāk „Žiguļu kauss" būs vissezonas sacensības, aizvadot posmus visa gada garumā un kopvērtējuma uzvarētājs tiks noteikts kalendārā gada beigās - decembrī. Savukārt starts jaunajai sezonai tiks dots janvāra mēnesī.

Pagājušā gada novembrī tika uzsākta „Žiguļu kauss 2013" sezona, kas risinās jau astoto gadu pēc kārtas. Iepriekš sportistiem piedāvāja iespēju startēt 6 līdz 8 posmos, pārbaudot savu meistarību ziemai raksturīgos sniega un ledus apstākļos, taču turpmāk sezonas kalendārs tiks pagarināts uz visu gadu.

„Izmaiņas sacensību norisē saistītas ar to, ka arvien vērojama tendence palielināties regulāro dalībnieku skaitam. Turklāt vairums no viņiem vēlas turpināt braukt ne tikai ziemas periodā, bet visu gadu. Tāpēc meklējām iespējas, kā nodrošināt sacensību norisi arī pārējos gadalaikos, un, pateicoties sekmīgai sadarbībai, ar vairākām autotrasēm Latvijā, kā arī Igaunijā, sapratām, ka mēs to varam nodrošināt, bet kopvērtējuma uzvarētājus ar kausiem sveikt kalendārā gada noslēgumā," lēmumu skaidroja biedrības „Rencēnu autoklubs" pārstāvis Uģis Banders.


Kausa līderis Renārs Kārkliņš. Publicitātes foto

Pēc šosezona izvadītajiem septiņiem sacensību posmiem par līderi standarta klases ieskaitē kļuvis Renārs Kārkliņš no Alūksnes, savukārt otrajā pozīcijā ir Jānis Lapsa (Valmiera), bet trešajā - Valdis Vanags (Rīga). Kopumā punktu ieskaitē pašlaik ir 38 sportisti. Uz posmu Ropažos šobrīd pieteikušies 22 dalībnieki standarta klasē un 5 brīvajā.

Sacensības notiks pēc rallijkrosa principa, vienlaicīgi trasē dodoties četriem sportistiem un izmantota tiks trases asfaltētā daļa. Dalībnieku ieskaite notiks standarta un brīvajā klasē atkarībā no automašīnas tehniskajiem parametriem, turklāt startēt aicināts ikviens žiguļa markas automašīnas īpašnieks, kura transporta līdzeklis atbilst sacensību tehniskajiem noteikumiem. Sacensību skatītājiem pasākumā ieeja bez maksas.

Plānots, ka pēc starta Ropažu trasē jau 12. maijā sacensību dalībnieki dosies uz Pērnavu, lai aizvadītu posmu jaunajā šosejas trasē. Savukārt vasaras mēnešos notiks vidēji viens „Žiguļu kauss 2013" posms.

„Žiguļu kauss" sacensības rīko biedrība „Rencēnu autoklubs", un katrā posmā piedalās 40 - 60 dalībnieku. Viens no lielākajiem ieguvumiem "Žiguļu kauss" dalībniekiem ir iespēja izmēģināt, ko īstenībā nozīmē autosports, kā arī šādas sacensības dod lielisku iespēju gūt pirmo praktisko pieredzi autosacensībās drošos apstākļos.

Vairāk informācijas par Žiguļu kausu var atrast ŠEIT.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png