profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Norvēģis ar rallija mašīnu veic pasaules tālāko lēcienu ziemā (VIDEO)

Go4speed 17.03.2013 - 07:41 Norvēģis ar rallija mašīnu veic pasaules tālāko lēcienu ziemā (VIDEO)
Mads Ostbergs lēciena brīdī. Foto: Olav Stubberud

Pagājušajā gada ziemā Kataras M-Sport rallija komandas pilots Mads Ostbergs ar savu rallija mašīnu Norvēģijā veica 52 metrus tālu lidojumu. Tobrīd pasaules tālākais lēciens piederēja amerikānim Trevisam Pastranam, kurš 2010. gadā ar automašīnu aizlēca 82 metrus.

Taču šogad Ostbergs nolēma mēģināt pārspēt Pastranas 82 metrus tālo lēcienu. ''Būvējam ļoti lielu rampu, kurai vajag ļoti daudz sniega. Jācer, ka saglabāsies aukstums," piektdien teica Ostbergs, kurš vēlāk vakarā veica pirmos izmēģinājuma lēcienus, kas aizritēja bez problēmām. ''Izmēģināju tramplīnu. Tas ir vienreizējs," vakar vakarā savā twitter profilā rakstīja Ostbergs.


Ostbergs pēc tālākā lēciena. Foto: instagram.com

Arī sestdien no rīta un pa dienu ritēja pēdējie sagatavošanās darbi. ''Kamēr daži puiši vēl strādā pie rampas, tikmēr citi strādā pie mašīnas īpašā izskata,'' teica Ostbergs. Vakarā visi savus darbus bija paveikuši un Ostbergs varēja mēģināt veikt savus iecerētos lēcienus.

''Veikti trīs lēcieni, kuru tālums - 54 metri. Tagad īsa pauze, kuras laikā mēģināsim panākt, lai mašīna attīsta lielāku ātrumu," teica Ostbergs. Pēc neilga brīža Ostbergs savā twitter kontā pavēstīja, ka ar automašīnu dažu tūkstošu skatītāju klātbūtnē ir uzstādīts pasaulē tālākais lēciens ziemā, taču nav pārspēts Pastranas rekords.

''Tas bija jautri. Pirms pirmā mēģinājuma biju ļoti nervozs, bet pēc pirmā lēciena man tas iepatikās un gribēju lidot vēl. Protams, gribēju aizlekt tālāk, taču mēs pirms rampas nespējām attīstīt lielāku ātrumu. Šī iemesla dēļ tas bija tālākais lēciens, kuru mēs šovakar varējām aizlēkt. Varbūt nākamgad izdosies aizlekt tālāk,'' dienas beigās atzina Mads Ostbergs, kurš aizlēca 60,48 metrus.

Ostbergs uzstāda rekordu - tālākais lēciens ziemā
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png