profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Katru piektdienu Biķerniekos - drifts, dragreiss un sprints

Go4speed 20.06.2011 - 19:08 Katru piektdienu Biķerniekos - drifts, dragreiss un sprints
www.sabi.lv

Katru piektdienas vakaru Biķernieku sporta kompleksā uz "Streetstock" treniņu pulcējas dragreisa, drifta un sprinta cienītāji, lai pabraukātos pa trasi, sacenstos viens ar otru un vienkārši labi pavadītu laiku līdzīgi domājošo lokā. Pagājušajā treniņā lietus iztraucēja dragreisa norisi, tomēr drifts ar PRO braucēju Jānis Lambertu priekšgalā slīdēja pilnā sparā.

SABI - Sporta Aģentūra Biķernieki - piektdienas vakara pasākumus rīko jau piecus gadus. Viss aizsākās ar dragreisa treniņiem, bet pēdējos gadus tiem klāt piepulcējušies arī drifts un sprints (Superlap). Dragreiss risinās katru piektdienas vakaru, savukārt drifts ar sprintu notiek pamīšus. Izņēmums - gadījumā, ja ir lietus un nevar notikt dragreiss, tad tā vietā notiek drifts vai sprints.

Uz pagājušās nedēļas treniņu bija pieteikušies 67 dragreisa cienītāji, 24 drifteri un 17 Superlap braucēji. Kā jau minējām, tad lietus dēļ dragreisu nācās atcelt un pēc drifta treniņa uz starta stājās Superlap braucēji. Starp drifta dalībnieku pieteikumiem bija arī divi PRO sportisti - Jānis Lamberts un Edijs Ļaksa. Pēdējais gan dažādu apstākļu dēļ uz treniņu nevarēja ierasties.

Lai arī pieteikušies bija vairāk, uz drifta treniņu ieradās vien 13 braucēji. To starpā gan īsts profesionālis - 2008. gada vicečempions un šī gada otrā EEDC posma 3. vietas ieguvējs Jānis Lamberts. Jāņa sniegums bija pārliecinošs un kā viņš atzina portālam, tad "atbraucis pabraukāties un pavizināt draugus". Treniņā piedalījās arī drifta vecmeistars Dainis Akmentiņš (DoubleD), kurš šogad sacensībās nepiedalās, bet regulāri apmeklē "Streetstock" treniņus.

Tieši uz drifta treniņa beigām laiks noskaidrojās un pat uzspīdēja saulīte, tādējādi Superlap dalībniekiem logu tīrītaji vairs nebija jādarbina. Šajā disciplīnā uz starta izgāja 15 braucēji, no kuriem ātrākais izrādījās Sergejs Minajevs ar Subaru Impreza. Interesanti, ka šajā treniņā piedalījās arī divi lietuviešu piloti, kuri trenējās nākamās dienas "Fast Lap" sacīkstēm.

Jāatzīmē, ka par dalībnieku un skatītaju labsajūtu rūpējas pozitīvs DJ, bufete ar ēdieniem un dzērieniem un allaž labi noskaņotais organizators Kristians Rukuts, kurš komentē pasākuma norisi. Patīkami, ka gan dragreisā, gan Superlap tiek uzņemts laiks un braucēji ar tiem var iepazīties jau pasākuma laikā, savukārt drifta pilotus vērtē LAF atzīta tiesnese.

Vēl viens pozitīvs aspekts ir nelielā dalības maksa - iepriekš reģistrējoties dragreisa un drifta treniņos var piedalīties par nieka diviem latiem. Superlap braucējiem dalības maksa nedaudz lielāka - seši lati. Papildus tam par 3 latiem jāiegādājas iebraukšanas caurlaide, kas gan derīga visai sezonai. Skatītājiem ieejas maksa - divi lati.

Tradicionālo Līgo svētku dēļ treniņš šonedēļ nenotiks, tomēr nākamais treniņš jau nākamnedēļ, 1. jūlijā. Kā ierasts, tas sāksies plkst. 19:00 un ilgs līdz 23:00.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png