profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fast Lap jeb kuram būs ātrākais aplis?

Go4speed 26.05.2011 - 18:53 Fast Lap jeb kuram būs ātrākais aplis?
Foto: waska.lt

18. jūnijā tepat pie mums Biķernieku trasē norisināsies 2. posms lietuviešu organizētām sacensībām ar nosaukumu „Fast Lap", kurās šogad startē arī bijušais vasaras sprinta trīskārtējais čempions un sporta meistars Mareks Matvejevs. Go4speed sazinājās ar sacensību organizatoriem, lai noskaidrotu vairāk par šīm interesantajām sacīkstēm.

Īsumā par „Fast Lap"

Galvenais sacensību mērķis ir uzrādīt labāko apļa laiku divu braucienu ietvaros. Dalībnieki ir dažādi - no amatieriem līdz profesionāļiem. Tieši tāpat kā viņu mašīnas - no ielas auto līdz pat tūnētām sporta mašīnām. 14 ātrākie braucēji no diviem braucieniem (kvalifikācijas) nokļūst finālā, kurā viss sākas no nulles. Fināla uzvarētājs kļūst arī par sacensību uzvarētāju.

No šī gada sacīkstēm ir divas daļas: "Fast Lap" un "Fast Lap Race". Šogad tika ieviestas "Fast Lap Race", kur braucēji sacenšas par augstāko pozīciju 8 apļu sacīkstē (2 braucienos). Atšķirībā no autošosejas sacīkstēm, šeit visi dalībnieki gandrīz vienmēr ir amatieri vai debitanti (protams viņu mašīnām ir jāatbilst visiem drošības nosacījumiem).

Klases: līdz 1.6l, 1.6 - 2.0l, 2.0 - 3.0l un 3.0l+.

Šīgada posmi, dalībnieki un nosacījumi 

„Fast Lap" sacīkstēm šī ir trešā sezona un katrā sezonā ir četri posmi. Pagājušā gada sacīkstēs kopumā piedalījās vairāk nekā 120 dalībnieku no Lietuvas, Igaunijas, Latvijas un Krievijas. Šogad pirmajā posmā startēja 75 dalībnieki - divi no tiem arī no Latvijas. 18 dalībnieki piedalījās „Fast Lap Race" sacīkstē.

Šogad sacīkstēm plānoti divi posmi „Nemuno Žiedas" trasē Lietuvā, viens posms Biķernieku sporta kompleksā un vēl viens Palangā, nedēļas nogalē, kad tur notiks "Omnitel 1000 km" sacīkstes.

Jautāts, vai šādas sacensības atbalsta Latvijas Automobiļu federācija (LAF), pārstāvis atbild: "Esam saņēmuši apstiprinājumu no LAF, ka braucēji no Latvijas drīkst piedalīties „Fast Lap" sacīkstēs. Kā organizatoriem mums būs jāievēro dažas papildus trases drošības prasības."

 „„Fast Lap" sacīkstēm šobrīd nav piešķirts čempionāta statuss, taču šim statusam Lietuvā nav nekādas nozīmes, vismaz šobrīd," apgalvo viens no organizatoriem Giedrijs Čenks.

Galvenie nosacījumi braucējiem: mašīnai ir jābūt labā tehniskā stāvoklī un tas tiek pāraudīts pirms starta. Būris jeb dugas ir vēlams, bet ne obligāts nosacījums. Riepas - sākot no ielas riepām līdz pat "pusslikiem".

Mareks Matvejevs, kurš brauc ar Lotus Elise un pirmajā posmā klasē no 1.6 - 2.0l izcīnīja trešo vietu, stāsta: "Vienkārši perfektas sacīkstes. Pirmo reizi braucu tādā trasē un ar tādu auto. Manā klasē iebraucām veseli seši vienā sekundē. Konkurence ir laba un ātrums liels." Jāatzīmē, ka Matvejevs šogad plāno piedalīties visos "Fast Lap" posmos.

Video no 1. posma:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png