profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijušais F1 čempions pievēršas lietotu auto tirdzniecībai

Artūrs Virbulis 30.12.2012 - 17:40 Bijušais F1 čempions pievēršas lietotu auto tirdzniecībai
Naidžels Mansels. Foto: LAT/Williams

Pēc aiziešanas pensijā bijušie F1 piloti pievēršas visdažādākajām nodarbēm - vieni kļūst par sacensību komentētājiem televīzijā, citi iegādājas F1 komandas, bet trešie iesaistās politikā. Interesantu nodarbošanos vecumdienām sev atradis 1992. gada F1 čempions Naidžels Mansels, kurš kopā ar dēlu Leo pievērsies lietoto auto tirdzniecībai.

20 gadus pēc sava lielā triumfa 59 gadus vecais britu autosportists uz Džersijas salas, Lielbritānijā, kopā ar dēlu Leo Manselu 2013. gada sākumā atvērs savu lietoto automobiļu salonu. Jāatzīmē gan, kas tas nebūs parasts lietoto auto placis, jo vēsturiskā Art Deco stila būvē būs izvietoti ne vien lietotie automobiļi, bet arī plašs Naidžela Mansela muzejs.


Mansela kolekcijas mājvieta. Foto: The Mansell Collection

Pirmajā stāvā gozēsies lietoti automobiļi vērtībā sākot no 3500 latiem, savukārt otrajā stāvā būs atspoguļota 1992. gada F1 čempiona karjera gaitas. Sākot ar neskaitāmām trofejām no kartinga, F3, F2, IndyCar un F1 laikiem un beidzot ar četriem īstiem F1 sacīkšu automobiļiem, to starpā viņa „Williams FW14B", ar kuru Mansels izcīnīja savu čempiona titulu.

No autosporta vēstures viedokļa Mansela kolekcijā trūkts vienas ļoti nozīmīgas sacīkšu automašīnas - viņa 1993. gada „Newman/Haas Lola", ar kuru viņš izcīnīja CART IndyCar World Series čempiona titulu. Šis 1993. gada tituls un 1992. gada F1 čempiona tituls ļāvuši Manselam ieiet autosporta vēsturē kā vienīgajam sportistam, kurš vienlaicīgi bijis F1 un ASV F1 ekvivalenta čempions. Tas tādēļ, ka brīdī, kad britu sportists izcīnīja CART titulu, 1993. gada F1 sezona vēl nebija noslēgusies un viņš attiecīgi bija „abu sacīkšu pasauļu" čempions.


Mansela kolekcija ar četriem F1 spēkratiem. Foto: The Mansell Collection

Automobiļu tirdzniecība gan Naidželam nav nekāds jaunums, jo viņam pirms tam jau bija piederējis autorizēts Ferrari jauno automobiļu salons, tāpat arī viņš vadījis vairākus citus jauno automobiļu salonus. Tomēr spožo un dārgo spēkratu vietā Mansels izvēlējies lietoto auto lauciņu.

Manselu ģimenes lietoto auto salonam un muzejam dots nosaukums „The Mansell Collection". „Cilvēki uz šīs pasaules nāk un iet un tikai daži cilvēki aiz sevis atstāj redzamu mantojumu. Es ceru, ka šī unikālā būve un tas, ko Leo sasniegs, atstās lielisku mantojumu," tā par savu un dēla izveidoto vietu izsakās pats Naidžels Mansels.

Vadošā loma projektā dota Leo Manselam, kurš ir „The Mansell Collection" direktors. Tomēr tiem, kas apmeklēs šo unikālo objektu, būs iespēja sastapt arī pašu 1992. gada F1 čempionu. „Viņš visu pārraudzīs un esmu drošs, ka tad, kad viņš būs Džērsijā, viņš šeit būs uz vietas. Viņam ir ļoti praktiska pieeja lietām, tā kā, jā, pastāv iespēja, ka kādam automobili pārdos Naidžels Mansels," atzīst Leo Mansels.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png