profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķerniekos darbu uzsāk ziemas trase, pirmais treniņš jau sestdien

Artūrs Virbulis 21.12.2012 - 12:24 Biķerniekos darbu uzsāk ziemas trase, pirmais treniņš jau sestdien
Foto: BKSB

Pagājušajās dienās informējam par drīzumā notiekošajām autosprinta sacensībām, kurās braucēji ar ielas automobiļiem savā starpā var sacensties pa sniegotām trasēm. Tomēr, lai izbaudītu ziemas priekus, obligāti nav jādodas ārpus Rīgas vai jāpiedalās sacensībās, jo no šīs nedēļas nogales vārtus vērs Biķernieku kompleksās sporta bāzes ziemas trase.

Pirmais ziemas treniņš Biķernieku meža ieskautajā trasē risināsies jau šo sestdien, 22. decembrī, no 13:30 līdz 15:30. Organizatori sola, ka iespēju robežās vizināšanās pa Biķernieku trasi būs iespējama katru nedēļas nogali. Tas nozīmē, ka jo lielāks treniņā braucošo dalībnieku skaits, jo lielāka iespējamība, ka šādi treniņi tiks rīkoti regulāri.

Lai regulārajiem apmeklētājiem nekļūtu garlaicīgi, būs iespējamas piecas dažādas konfigurācijas, kas pa nedēļām tiks mainītas. Šonedēļ trasi veidos lielās trases taisne, ātrais ozola līkums un elkonis, pēc kura sekos vēl viena lielās trases taisne, kas braucējus ievedīs kartodromā. Pāris līkumi kartodromā un tad atkal atpakaļ uz lielās trases taisne. Gana interesanta konfigurācija ar ātriem līkumiem un asām virāžām kartodromā.

Trase ir speciāli sagatavota ziemas treniņiem - tā ir izšķūrēta un pieblietēta, attiecīgi veidojot gludu segumu ar mākslīgi izveidotiem vaļņiem trases malā. Trases platums kartodromā ir seši līdz septiņi metri, savukārt lielās trases daļās tas sasniedz 12 līdz 13 metrus. Plaša, gluda trase ar mīkstiem sniega vaļņiem varētu būt īstā vieta, kur gan iemācīties braukt slidenos apstākļos, gan arī iztrakoties no sirds dziļumiem, lai tas nebūtu jādara uz ielas.

Treniņos varēs piedalīties arī automašīnas, uz kurām uzstādītas ielas riepas ar radzēm. Obligāta drošības prasība - visiem braucējiem un līdzbraucējiem galvā jābūt ķiverēm. Ja pašiem tādu nav, tad tās būs iespējams izīrēt uz vietas par 4 latiem stundā. Treniņa dalības maksa - pirmā stunda 8 lati, katra nākamā lētāk.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png