profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Londonā pasniegtas prestižās "Autosport Awards" balvas

Go4speed 03.12.2012 - 13:08 Londonā pasniegtas prestižās "Autosport Awards" balvas
Sebastians Fetels un Sebastjans Lēbs. Foto: awards.autosport.com

Svētdien, 2. decembrī, Londonā norisinājās "Autosport Awards" balvu pasniegšanas ceremonija. Šāda ceremonija, kuras laikā balvas pasniedz prestižais laikraksts Autosport, norisinās kopš 1982. gada, kuras laikā tiek apbalvoti braucēji vairākās nominācijas.


Foto: awards.autosport.com

Par gada labāko starptautisko rallija braucēju trešo reizi pēc kārtas (septīto kopumā) tika atzīts Sebastjans Lēbs, kurš šogad kļuva par deviņkārtējo pasaules rallija čempionu. ''Nekas nav mainījies tajā, cik ļoti gribu uzvarēt mūsdienās. Pirmais čempiontituls bija īpašs, bet 2010. un 2012. gada tituli bija vislabākie, jo tie tika nodrošināti manā pilsētā, manas ģimenes un draugu priekšā,'' pēc balvas saņemšanas atzina Sebastjans Lēbs, kurš papildus saņēma arī balvu par izciliem sasniegumiem autosportā.

Par gada rallija mašīnu tika atzīta Citroen DS3 WRC automašīna, kas šogad WRC kopvērtējumā Lēbam un Miko Hirvonenam ļāva izcīnīt pirmās divas vietas. ''Protams, šī bija lieliska ēra ar lielisku braucēju, taču mums ir arī lieliska komanda. Būs ļoti dīvaini nākamgad startēt bez Lēba, taču ceram, ka viņš joprojām mums palīdzēs,'' saka Citroen rallija komandas vadītājs Īvs Meitons.


Red Bull trīs galvenie personāži - Kristians Horners, Adrians Ņūvijs un Sebastjans Fetels. Foto: awards.autosport.com

Par gada sacīkšu braucēju trešo reizi pēc kārtas tika atzīts Sebastians Fetels. Uz jautājumu, vai 2012. gada F1 sezona bija smagākā, pilots atbildēja. ''Domāju, ka jā. Tas bija garš gads ar kāpumiem un kritumiem. Sezonas beigās izdevās izcīnīt daudz punktus un mēs nokļuvām vadībā. Svētdienas rītā, kad pamodos, nedomāju, ka Brazīlijas posmā norisināsies tika daudz dažādu pavērsienu. Man lieka, ka šajā posmā tika atspoguļota visa mūsu sezona.''


Džensons Batons ar draudzeni. Foto: awards.autosport.com

Saistībā ar F1 pie balvām vēl tika Džensons Batons (Gada labākais britu sacensību braucējs) un bijušais Sauber komandas vadītājs Peters Zaubers, kurš saņēma balvu par mūža ieguldījumu motorsportā. Par gada labāko sacīkšu mašīnu tika atzīta Red Bull RB8 formula.

Ar visiem uzvarētājiem var iepazīties šeit:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png