profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sestdien Viļņā noslēgsies sestā Openkart sezona, čempioni jau zināmi

Go4speed 30.11.2012 - 12:34 Sestdien Viļņā noslēgsies sestā Openkart sezona, čempioni jau zināmi
Nils Trapāns maijā Viļņā uzvarēja gan B, gan Elites līgas sacīkstē. Publicitātes foto

Sestdien, 1.decembrī, Plitines kartinga trasē Viļņā noslēgsies sestā amatieru kartinga turnīra - "Openkart" - sezona. "Openkart" abās līgās čempioni tika noskaidroti priekšpēdējā posmā "GoPlanet" kartinga hallē. Par sesto čempionu, aizvadot neticami labu sezonu, kļuva 2011.gada otrās vietas ieguvējs Raivis Kirilovs, bet B līgā jau trešo reizi pēc kārtas triumfēja Ivars Strencis.

Viļņā sacīkste risināsies atvērtajā klasiskajā kartinga trasē, turklāt paredzami sarežģīti laikaptākļi un nav izslēgts arī sniegs. Jāatzīmē, ka sacensības ar kartingiem sniegā "Openkart" dalībniekiem nebūtu nekāds jaunums, jo tādas sacīkstes iepriekš ir aizvadītas ne tikai Viļņā, bet arī Jelgavas "Rullītī" un Kandavas kartodromā.

Šogad, tāpat kā pērn Elites līgā, kur tiek izcīnīts "Openkart" čempiona tituls, notika 15 sacensības. Jāatzīmē, ka Kirilovs šogad demonstrēja fantastisku sniegumu - uzvaras pirmajos trīs posmos pēc kārtas un kopumā sešos visā sezonā, finišs ārpus goda pjedestāla tikai vienā no divpadsmit sacīkstēm, kurās viņš piedalījies, turklāt šie 11 pjedestāli ir pēc kārtas, pārspējot Dāvja Tobiasa 2009.gadā uzstādīto rekordu - 9 pjedestāli pēc kārtas. Kopumā Kirilovs "Openkart" ir aizvadījis 4 sezonas, 57 sacīkstēs izcīnījis 9 uzvaras un 26 reizes kāpis uz goda pjedestāla.


Savu piekto no sešām uzvarām Kirilovs izcīnīja Via SMS kartinga trasē pie Arēna Rīga. Publicitātes foto

Čempions ir zināms, bet par vicečempiona nosaukumu Viļņā noritēs cīņa starp Lauri Rozenvaldu, Zinti Grandbergu un Ivaru Strenci. Ja 2011.gada čempionam Grandbergam pretendēt uz vietu trijniekā ir samērā sarežģīti, tad starp Rozenvaldu un Strenci viss izšķirsies tiešā cīņā trasē.

B līgā pēc samērā pieticīga sezona sākuma vēlāk apgriezienus uzņēma Ivars Strencis un, pateicoties labāk aizvadītām sacīkstēm slapjā laikā sezonas noslēguma daļā, beigu beigās tomēr pārspēja Ingu Grasmani, kuram viennozīmīgi labākā sezona "Openkart" - pirmā uzvara ne tikai B līgā, bet arī Elites līgā un iespēja iegūt titulu līdz pat pirmspēdējam posmam. B līgā jau pirms pēdējā posma pirmais trijnieks ir nokaidrots, jo trešajā vietā neaizsniedzams ir Nils Trapāns, kurš maijā starp citu tieši Viļņā vienā dienā uzvarēja gan B, gan Elites līgas sacīkstē. Jāatzīmē Ivara iespaidīgais sniegums B līgā - aizvadītajās četrās sezonās izcīnīti trīs čempiona tituli un vienreiz finišēts otrajā vietā, 60 sacīkstēs izcīnītas 20 uzvaras un 39 reizes ir kāpts uz goda pjedestāla. Strencis sestdien aizvadīs savu pēdējo sacīksti B līgā.

Par "Openkart" kartingu amatieru kustību:
"Openkart" ir amatieru kartinga kutība, kas izveidota 2007. gadā. Sacensībās piedalās kartinga entuziasti neatkarīgi no vecuma, dzimuma, sociālās vai etniskās piederības un meistarība līmeņa. 2012.gada sezonā kopumā notika 35 sacīkstes - 15 Elites līgā, 20 B līgā. Sacensības notiek visās trasēs, kur pieejami īrei domāti kartingi. Šogad sacensības notika "Ātruma Cilts", "GoPlanet" un "OpenkartCity" kartinga hallēs Rīgā, Sporta kompleksā "333" pie Ropažiem, "Via SMS" kartinga trasē pie "Arēna Rīga", kā arī "Plitine" kartodromā Viļņā, "FK Keskus" kartinga trasē Tallinā un Veskisilla trasē netālu no Paides Igaunijā.

Openkart  čempioni pa sezonām:

2007. - Aigars Valukēvics
2008. - Artūrs Eversons
2009. - Dāvis Tobiass
2010. - Daniels Mančinkis
2011. - Zintis Grandbergs
2012. - Raivis Kirilovs

B līgas uzvarētāji:

2009. - Artūrs Bonders
2010. - 2012. - Ivars Strencis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png