profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

1500 Zs jaudīgi monstri ārdās Arēnā Rīga (VIDEO)

Go4speed 01.11.2012 - 07:41 1500 Zs jaudīgi monstri ārdās Arēnā Rīga (VIDEO)
Vakara jaudīgākā mašīna - 1700 Zs. Foto: Go4speed

Kamēr vieni trešdienas vakarā kļuva par spokiem, raganām un citiem mošķiem, un staigāja pa mājām, prasot saldumus, tikmēr citi pulcējās Arēnā Rīga, lai klātienē noraudzītos uz ''Monster X Tour Show'' sacensībām.

Jau dodoties uz Arēnu, varēja pārliecināties, ka cilvēku būs ļoti daudz, jo sastrēgumi bija novērojumi tādās vietās, kur pirms tam tādi nav novēroti. Un tiešām, pasākuma laikā, uzmetot acis tribīnēs, tās bija pārpildītas. Jauni, veci, mazi un lieli ar lielu nepacietību gaidīja, ko tad šie monstri parādīs.

Vispirms savus paraugdemonstrējumus rādīja moto frīstaila meistari ''Stunt Riders'', kuru vidū bija arī mūsu frīstailists Mārtiņš Aleksandrovičs. Pēc vairāku minūšu gara šovu, ko demonstrēja četri braucēji, bija pienācis laiks pašam galvenajam -  ''Monster X Tour Show'' sacensībām.


Monstri un frīstailisti pirms starta. Foto: Go4speed

Starp visām automašīnām vienam spēkratam bija 9 litru motors, kas spēja attīstīt 1700 Zs lielu jaudu. Pirmajā uzdevumā katram dalībniekam bija jāveic lēcieni uz augstumu. Pēc tiem skatītāji ar savām ovācijām noteica, kurš tad ir kļuvis par pirmā uzdevuma uzvarētāju. Pēc tam sekoja drag race - katrs dalībnieks nostājās pirms rindā guļošām mašīnām, un pēc tiesneša signāla sportistam bija pēc iespējas ātrāk no vietas jāpārvar automašīnu šķēršļi.

Pēc 20 minūšu pauzes atkal savus akrobātu trikus gaisā demonstrēja moto frīstaila meistari, kuri tiešām bija ļoti labi sagatavojušies. Pēc šī priekšnesuma sākās vakara saldais ēdiens. Katrs ''Monster X Tour Show'' sacensību dalībnieks pēdējā daļā varēja izpausties kā nu māk. Un tad arī varēja izbaudīt ļoti skaļo šo mašīnu rūkoņu, degvielas smaku, dūmus un daudz ko citu. Grūti aprakstīt katra dalībnieka paraugdemonstrējumus, taču visi bija iespaidīgi. It īpaši saulīšu griešana. Taču visvairāk no visiem, kas arī beigās uzvarēja, patika kāds laulātais pāris (vienīgā mašīna, kurā varēja sēdēt divi cilvēki), kurš savu priekšnesumu atrādīja visilgāk un visefektīvāk.


Foto: Go4speed

Kā pastāstīja pasākuma vadītājs Ģirts Timrots, tad šis braucējs (allaž brauc kopā ar sievu), kura rīcībā bija 7,5 litru un 1500 Zs jaudīga Rock Star automašīna, šosezon sacensībās veselas 14 reizes jau bija pabijis uz jumta. Jāatzīmē, ka arī Arēnā sportists bija tuvu tam (vienīgais no visiem), lai sacensības pabeigtu ar kājām gaisā, taču, braucot kādu gabaliņu uz diviem riteņiem, viņam izdevās tomēr neapgāzties.

Skatītāju video no Arēnas:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png