profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Astoņu tonnu smagas automašīnas iekaro Rīgu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 31.10.2012 - 12:18 Astoņu tonnu smagas automašīnas iekaro Rīgu (VIDEO)
Foto: www.makroconcert.com

Trešdien, 31. oktobrī, Rīgā notiks ''Monster X Tour Show'' sacensības, kuru laikā ''Arēnā Rīga" atskanēs jaudīgu motoru rūkoņa un tiks iztērēti neskaitāmi litri degvielas. Vakar stacijas laukumā pie tirdzniecības centra Origo jebkuram interesentam bija iespēja klātienē apskatīt vienu no milzīgajām sacensību automašīnām, taču, tie, kas to neredzēja, šodien var doties uz Arēnu, kur varēs šīs mašīnas redzēt darbībā.

Pirmo monster truck spēkratu ar nosaukumu ''Bigfoot" 1975. gadā radīja amerikānis Bobs Čendlers, un pāris gadu laikā tā kļuva par vienu no slavenākajām automašīnām ASV. Drīz vien šim vīram radās sekotāji, kuri konstruēja līdzīgas automašīnas, un jau kopš astoņdesmito gadu vidus Amerikā norisinās īpašas ''monstru" sacensības, kas kļuvušas ārkārtīgi iecienītas.


Monstri ierodas Rīgā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Mūsdienu monster truck automašīnas stipri atšķiras no saviem priekštečiem -  tās ir ātrākas, jaudīgākas, un to dizains ir daudz komplicētāks. Katrs auto sver aptuveni astoņas tonnas, un viena tā riepa var būt vairāk kā 350 kilogramus smaga. Šie spēkrati viegli spēj sasniegt pat 110km/h lielu ātrumu, neskatoties uz to, ka ieskrējienam hallēs vietas nav daudz. Ļoti liela uzmanība ir pievērsta autobraucēju un skatītāju drošībai, jo pasākuma laikā tiek veikti bīstami triki. ''Monstru" pilotu tērpi ir no ugunsdroša materiāla, un automašīnu saloni ir aprīkoti ar triecienizturīgām restēm, kas iespējamo kritienu laikā pasargā braucēju no traumām. Skatītāju drošībai tiek ierīkots īpašs nožogojums.

Šajās ''Monster X Tour'' sacensībās par monstriem dēvēti milzu auto pārvarēs šķēršļus, veiks ekstrēmus lēcienus, sacentīsies savā starpā un demonstrēs neticamu manevrētspēju. Pasākuma laikā uzstāsies arī moto frīstaila meistari ''Stunt Riders'', kas priecēs skatītājus ar elpu aizraujošiem gaisa akrobātikas trikiem.


Foto: www.makroconcert.com

Kā stāsta paši sacensību dalībnieki, vienīgais, kas droši paredzams ''Monster X Tour'' šova programmā, ir tas, ka notiekošais ir pilnīgi neparedzams. Katru braucienu ietekmē simtiem dažādu faktoru. Katra sekundes simtdaļa var ietekmēt to, kā astoņu tonnas smagais auto piezemēsies pēc lēciena augstu gaisā.

Šova laikā Rīgā savā starpā sacentīsies vispopulārākie gigantiskie auto pasaulē - gan jaunākais ''Bigfoot'' modelis, gan ''Rock Star'' un ''California Kid'', gan arī ''BuckedUp'' un ''Raging Bull''.

'Monster X Tour Show'' video
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png