profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

20 gadi līdz sapņa piepildījumam

Mārtiņš Jankovskis 31.10.2012 - 07:44 20 gadi līdz sapņa piepildījumam
Sportista automašīna Dakāras rallijā. Foto: dakar.com

Vēl tikai nedaudz vairāk par diviem mēnešiem, līdz Peru tiks dots starts vienām no sarežģītākajām autosporta sacensībām - Dakāras maratonrallijam. Šis ir tas laiks, kad Dakāras rallija dalībnieki steidz veikt pēdējos sagatavošanās darbus, lai jau pēc neliela laika visu savu iedzīvi (tehniku) jau sūtītu uz rallija norises vietu.

Taču, kamēr vēl ir laiks, tikmēr daži sportisti vēl steidz aizvadīt pēdējos testus, lai pēc iespējas labāk sagatavotos šīm izdzīvošanas sacensībām. Lai arī daudziem no mums Laurent Fouquet vārds ir svešs, izrādās, ka šī sportista mājās ir daudz trofeju no dažādām autosporta disciplīnām (Autokrosa, Francijas čempionāta off-road, Baja de France u.c.). Jāpiebilst, ka savu pirmo uzvaru šis francūzis izcīnīja 1992. gadā, kad viņš triumfēja Francijas kausa kroskartu čempionāta posmā.


Laurent Fouquet. Foto: dakar.com

Šis sportists soli pa solim, autosporta augstākajā līmenī pavadot jau 20 gadus, virzījies un gājis uz to, lai īstenotu savu sapni - kādu dienu startētu Dakāras rallijā. Un jau nākamā gada sākumā tik ilgi gaidītā debija būs klāt. ''Tas ir tas, par ko esmu domājis un sapņojis ļoti ilgi. Tas ir loģisks noslēgums tam, ko līdz šim esmu darījis. Šogad man bija tā iespēja braukt ar Sodicars komandu, kas nozīmē to, ka mēs uz Dakāras ralliju varam uzbūvēt augsta līmeņa mašīnu," saka sportists.

Pilots atzīst, ka šis ir sākums garam stāstam, kurā viņš grib spēlēt galveno lomu. ''Mans mērķis nākamgad ir finišēt Top 10 absolūtajā kopvērtējumā. Līdz šim esmu uzvarējis gandrīz visur, kur esmu piedalījies, tāpēc mans mērķis ir soli pa solim iet uz priekšu un pēc gadiem trijiem pieciem jau cīnīties par visaugstākajām vietām. Nesen Marokā aizvadījām testus, pēc kuriem biju pārsteigts, jo mašīnas sniegums bija lielisks. Sākotnēji biju noraizējies par mašīnas karšanu, taču īstenībā tā nemaz nekarsa. Lai vai kā, bet patiesuma moments būs Peru,'' nobeidz sportists.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png