profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas komanda gatava pirmajām FIA Motoru sporta spēles cīņām

Go4speed 24.10.2024 - 23:33 Latvijas komanda gatava pirmajām FIA Motoru sporta spēles cīņām
Publicitātes foto

Ar pirmajiem treniņiem atsevišķās disciplīnās Valensijā, Spānijā, ceturtdienā noslēdzās pirmā FIA Motoru sporta spēļu diena. Digitālā autosporta (Esports GT) pārstāvim Dāvim Bitem ceturtdienā notika treniņš un kvalifikācija, kurā latviešu pilots 53 valstu konkurencē ierindojās 21. vietā. Tikmēr pārējie latviešu komandas dalībnieki veica administratīvās pārbaudes un iepazinās ar trasi, gatavojoties saviem piektdienas startiem.

Jau piektdien, 25. oktobrī, darbība “Ricardo Tormo” un “Aspar Circuit” trasēs sāksies visiem Latvijas komandas pilotiem. Agrākais rīts būs auto slaloma pārstāvjiem Kasparam un Lindai Cikmačiem, kuri jau 9:15 pēc Latvijas laika aizvadīs savus treniņbraucienus. Tiem sekos divas kvalifikācijas sesijas, kuru laikā tiks noskaidrots, kuras 16 valstis (no kopskaitā 33) kvalificēsies sestdienas un svētdienas finālbraucieniem.
Digital Matter icon

Turpat “Ricardo Tormo” trasē divas treniņu sesijas piektdien aizvadīs arī drifta disciplīnas pārstāvis Kristaps Blušs, kuram konkurenci zelta medaļas aizstāvēšanā sastādīs piloti no 31 valsts. “Veiksmīgi izieta tehniskā komisija, trase apskatīta un esam gatavi treniņbraucieniem,” tā Kristaps Blušs komentē pirmo dienu. Driftam sestdien paredzēta vēl viena treniņu sesija, savukārt 16:30 pēc Latvijas laika norisināsies kvalifikācijas braucieni, kam svētdien 14:00 sekos finālbraucieni.


Publicitātes foto

Tikmēr “Aspar Circuit” trasē pirmos braucienus piektdien aizvadīs abi Latvijas autokrosa pārstāvji Emīls Mirošņiks (Cross Car Mini) un Roberts Rumbenieks (Cross Car Senior). Viņiem notiks divi brīvie treniņi, kā arī divas kvalifikācijas, pēc kurām noteiks starta secību sestdienas “Heat” kvalifikācijas braucieniem. Galvenās cīņas par medaļām norisināsies svētdien, kad tiks aizvadīti pusfināli un fināli. “Trase ir mālaina, pat dubļaina un ar daudziem pagriezieniem, kas izskatās asi, bet patiesībā varētu būt ļoti ātri. Segums līdzīgs kā Vecpils autokrosa trasei,” pirmos iespaidus par trasi raksturo Roberts Rumbenieks.

Kā minēts ievadā, tad vienīgais no Latvijas komandas šodien pie stūres sēdās Esports GT pilots Dāvis Bite, kurš aizvadīja gan treniņu, gan kvalifikāciju: “Simulators daudz savādāks nekā man pašam pieejams, kā arī milzīgais monitors radīja problēmas pielāgoties, jo izmainītais skata leņķis izmaina arī visus bremzēšanas punktus. Treniņu sesiju iesāku dikti neveiksmīgi, jo liela neuzmanības kļūda, regulējot mašīnu, lika man 40 minūtes braukt ar pilnīgi nekonkurētspējīgu auto. Protams, tas radīja stresu, jo apļa laiki bija lēni, nesapratu kas notika. Tad gan pamanīju kļūdu un bija jau labāk. Spēju savākties un atrast apmierinošu apļa laiku, kuru kvalifikācijas braucienā atkārtoju. Tas kopvērtējumā deva 21. vietu un septīto starta pozīciju trešajā ceturtdaļfināla braucienā. Varēja nedaudz labāk, taču uzskatu ka rezultāts ir pietiekami labs, ņemot vērā visas treniņbrauciena likstas.”


Publicitātes foto

Esports GT disciplīnā piektdien attiecīgi notiks ceturtdaļfināli un pēdējās cerības braucieni, kam sestdien sekos izšķirošie pusfināli un fināli. Jāatzīmē, ka FIA Motoru sporta spēlēs sastopami ne vien latviešu sportisti, bet arī Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) pārstāvji. Autokrosa disciplīnās sacensību direktors ir Gunārs Kosojs, bet sacensību komisāre ir LAF ģenerālsekretāre Linda Medne. Tāpat drifta disciplīnā sacensību direktors ir Jānis Blušs, kamēr drifta disciplīnas koordinatore ir LAF Drifta komisijas vadītāja Elīne Berķe Bluša.

Sacensību tiešraides jau no piektdienas būs pieejamas mājaslapā FIA Motorsport Games un Youtube kanālā. Aicinām arī sekot līdzi Latvijas Automobiļu federācijas sociālajiem tīkliem Facebook un Instagram, kuros sacensību laikā informēsim par mūsu sportistu gaitām un rezultātiem.

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Virbulis
LAF Preses sekretārs

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png