profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Tet Rally Latvia' e-sporta turnīrā uzvaru izcīna Ralfs Sirmacis

Go4speed 12.07.2024 - 14:26 'Tet Rally Latvia' e-sporta turnīrā uzvaru izcīna Ralfs Sirmacis
Foto: Tet Rally Latvia

FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) Latvijas posma Tet Rally Latvia gaidās norisinājās e-sporta turnīrs ''X3000 LV Virtual Rally Challenge''. Vispirms, jūnija laikā, dalībnieki sacentās priekšsacīkstēs trīs posmos, kuros noskaidroja četrus ātrākos finālistus, savukārt 11. jūlijā, īpašajā ''Tet Rally Latvia'' ieskandināšanas pasākumā Rīgā, notika X3000 Rallija izaicinājuma Lielais fināls, kurā uzvaru un galveno balvu – braucienu Biķernieku trases WRC ātrumposmā – izcīnīja Ralfs Sirmacis.

X3000 Rallija Izaicinājumā kopumā norisinājās trīs priekšsacīkšu kārtas, kas notika laika posmā no 1. līdz 30. jūnijam, katrai no kārtām ilgstot desmit dienas. Vispirms dalībnieki virtuāli sacentās Igaunijas rallija ātrumposmos (1.-10. jūnijs), pēc tam veica Somijas ātrumposmus (11.-20. jūnijs), savukārt noslēdzošajā priekšsacīkšu kārtā uzvarētājs tika noskaidrots Zviedrijas ātrumposmos (21.-30. jūnijs). Lai jau tā izaicinošo X3000 Rallija Izaicinājumu padarītu par patiešām sarežģītām un aizraujošām sacensībām, noskaidrojot īsteni ātrāko e-sporta braucēju, priekšsacīkstes notika ar augstāko grūtības pakāpi jeb Hardcore Damage.


Foto: Tet Rally Latvia

Trīs priekšsacīkšu kopvērtējumā uzvaru izcīnījis Ralfs Sirmacis, kurš sakrāja 292 punktus. Roberts Binovskis palika otrais ar 274 punktiem, Mārtiņš Bembers trešajā vietā ar 251 punktu, bet Rainers Līcis-Līcītis ieguva pēdējo ceļa zīmi uz lielo finālu, sakrājot 218 punktus.

11. jūlijā šie četri ātrākie e-sporta braucēji sacentās Tet Rally Latvia starta pasākumā Rīgas Rātslaukumā, cīnoties par iespēju izvizināties īstā rallija automašīnā pa FIA pasaules rallija čempionāta ātrumposmu Biķerniekos. X3000 izaicinājuma lielais fināls notika divās kārtās – pusfinālā, kas sastāvēja no diviem rallijiem ar četriem ātrumposmiem katrā un fināla, kurā diviem ātrākajiem bija jāveic vēl četri ātrumposmi. Sacenšoties par Tet Rally Latvia un X3000 nodrošināto galveno balvu – vizināšanas braucienu Sports Racing Technologies komandas rallija auto pa Biķernieku trasē esošo Latvijas WRC posma pirmo ātrumposmu.

Pusfinālā katrā no ātrumposmiem braucēji saņēma punktus no 4 līdz 1, finālbraucienā iekļūstot diviem lielāko punktu skaitu sakrājušajiem e-sporta pilotiem. Pirmā pusfināla daļa sastāvēja no virtuālā Portugāles rallija, tajā ar viena punkta pārsvaru pār Sirmaci, uzvarot Binovskim, kamēr Bembers un Līcis-Līcītis iepalika mazliet tālāk. Otrajā kārtā braucēji sacentās Sardīnijas rallijā, kura ceļus vislabāk “atkodis” bija tieši Sirmacis. Sirmacis spēja uzvarēt katrā no ātrumposmiem, iegūstot maksimālo punktu skaitu un summā sakrājot 29 punktus, kas kā pirmajam ļāva doties uz finālu. Arī šeit Binovskis sasniedza otro rezultātu, iekļūstot finālā, savukārt X3000 Rallija izaicinājuma goda pjedestāla zemāko pakāpienu izcīnīja Rainers Līcis-Līcītis. Ceturto vietu izaicinājumā ieguva Mārtiņš Bembers.


Foto: Tet Rally Latvia

Fināls norisinājās Kenijas rallijā, kur pirmajā ātrumposmā par 11,265 sekundēm ātrāks bija Sirmacis. Otrajā Binovskim izdevās Sirmača pārsvaru mazliet samazināt, ātrumposmu veicot par 1,656 sekundēm ātrāk. Pēdējos divos dopos, kuri arīdzan bija visgarākie, Sirmacis vēlreiz apliecināja savu ātrumu, četru ātrumposmu kopsummā apsteidzot Binovski par 14,674 sekundēm. Sirmacis jau nākamceturtdien, 18. jūlijā, tiks pie iespējas doties Biķernieku trases WRC ātrumposmā, to iemēģinot vēl pirms pasaules ātrākajām rallija ekipāžām.

''WRC rallijs ir vēsturisks notikums Latvijas sportam un līdzjutējiem! X3000 ir prieks būt kopā ar tik augsta līmeņa organizatoru komandu kā RA Events un piedalīties šī aizraujošā notikuma veidošanā!” teic Rihards Streiķis, X3000 mārketinga vadītājs Latvijā.

''Gāja grūti, jo nebija laika pienācīgi sagatavoties šim lielajam finālam, tāpēc es nolēmu braukt piesardzīgi un bez riska, lai nekur nekļūdītos. Tas beigās izrādījās pareizākais lēmums. Gribu pateikt paldies organizatoriem par šādu pasākumu, un ceru, ka tādi tiks turpināti arī nākotnē, lai vēl vairāk attīstītu e-sportu Latvijā,” stāsta X3000 LV Virtual Rally Challenge izaicinājuma uzvarētājs Ralfs Sirmacis.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png