profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

X Games uzvar Lēbs, Gronholms avarē un nokļūst slimnīcā (VIDEO)

Go4speed 02.07.2012 - 09:37 X Games uzvar Lēbs, Gronholms avarē un nokļūst slimnīcā (VIDEO)
Foto: autoweek.com

Pēc Jaunzēlandes rallija astoņkārtējais pasaules rallija čempionāta uzvarētājs Sebastjans Lēbs devās uz Losandželosu, lai pirmo reizi startētu vasaras ''X-Games''. Lēbs piekrita vairākkārtējā X-Games spēļu uzvarētāja, amerikāņu sportista Trevisa Pastranas uzaicinājumam piedalīties šajās prestižajās sacensībās. Bez Pastranas šajās sacīkstēs startēja tādi braucēji kā Markuss Gronholms, Kens Bloks, Taners Fausts un citi.

Diemžēl šīs sacensības iesākās ar nepatīkamu avāriju jau treniņos. 21 gadus vecais somu braucējs Tomass Heikinens ar savu ''Ford Fiesta'' automašīnu nespēja pārlekt tramplīnu un ar mašīnas priekšu iedūrās metāla rampā. Šajā negadījumā sportists lauza kreiso potīti, kā arī guva citus vēdera dobuma savainojumus.  

Heikinena avārija


Taču tas vēl nebija viss, jo vēlāk treniņos smagu avāriju piedzīvoja divkārtējais pasaules rallija čempions Markuss Gronholms, kurš pēc negadījuma tika nogādāts slimnīcā. Pēc tā paša tramplīna, kurā avarēja jau iepriekš minētais somu braucējs, Gronholms par tuvu piebrauca trases iekšmalai un lielā ātrumā ieskrēja betona stabā.

Gronholma avārija (no 5 sekundes)


Pēc negadījuma sportists tika nogādāts slimnīcā. ''Gronholms pēc šīs avārijas tika nogādāts slimnīcā uz pārbaudēm,'' teikts komandas ziņojumā. ''Viņš ir pie samaņas, modrs un runā. Ārsti atzina, ka pēc pavadītās nakts un miera viņa stāvoklis uzlabojas. Viņš paliks vēl slimnīcā, kur ārsti veiks rūpīgākas pārbaudes.''

Diemžēl vēlāk nepaveicās arī vienam no favorītiem Pastranam. Kādā no braucieniem jau pirmajā līkumā Endijs Skots trāpīja pa Pastranas mašīnas aizmuguri, kas tādējādi ieskrēja sienā un sacensības viņam bija beigušās. ''Kas tas ellē bija, vecīt? Mums ir ātrākā mašīna trasē. Tu laikam jokojies - pirmais līkums jau pirmajā braucienā,'' pēc izstāšanās, sēžot mašīnā, bļāva Pastrana.

Skots ieskrien Pastranas automašīnā


Pēc visiem priekšbraucieniem šonakt notika ilgi gaidītais fināls. No pirmās starta pozīcijas startēja Lēbs, kurš šo vietu pārliecinoši nosargāja līdz pat brauciena beigām. Finišā otrais palika Bloks, bet trešais - Braiens Dīgans.


Trīs ātrākie braucēji. Foto: autoweek.com

''Zinājām, ka šīs ir augsta līmeņa sacensības, tāpēc esmu ļoti priecīgs par izcīnīto uzvaru. Žēl, ka nevarēja startēt, iespējams, man galvenais favorīts Markuss Grinholms. Esmu priecīgs, ka viņam viss ir labi,'' pēc finiša atzina Lēbs.

Lēbs uzvar ''X Games''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png