profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Starptautiskais žurnālistu rallijs noslēdzas ar lietuviešu uzvaru

Mārtiņš Jankovskis 05.06.2012 - 17:17 Starptautiskais žurnālistu rallijs noslēdzas ar lietuviešu uzvaru
Publicitātes foto

Aizvadītajās brīvdienās jau 17. reizi norisinājās Starptautiskais Žurnālistu rallijs, kas pirmo reizi notika arī Latvijā, Rīgā. Šajā rallijā piedalījās 47 ekipāžas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas.

Pirmā rallija diena tika aizvadīta Latvijā. Tika braukts Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, sporta kompleksā 333, AMO PLANT poligonā, kā arī Rūllīšu kartinga trasē Jelgavā. Otrajā rallija dienā dalībnieki pārcēlās uz Lietuvu.

Kā ziņo rallija organizētāji, tad pirmajā sacensību dienā līderu pozīcijās izvirzījās Sergejs Kravets un Aleksandrs Božkovs no Ukrainas. Otrie tobrīd bija Ramūns un Laura Fetingi, bet trešie - Aleksejs un Jurijs Močanovi no Ukrainas. Nekur tālu aiz līderiem nebija arī poļi Jaceks Jureckis ar Arkādiju Raževski, kā arī Oskars Kaņeps Kalniņš ar Daci Janovu no Latvijas. Tāpat labus rezultātus savā klasē jau pirmajā dienā uzrādīja arī Normunds Avotiņš ar Krišu Karnīti.


Publicitātes foto


Otrā diena bija notikumiem bagāta, jo vairākas līderu ekipāžas pieļāva kļūdas un kopvērtējumā zaudēja vairākas pozīcijas. Otrajā dienā samērā stabilus rezultātus uzrādīja lielākā daļa latviešu ekipāžu. Kaņeps Kalniņš un Janova, neskatoties uz kļūdu vienā no pēdējiem ātrumposmiem, spēja finišēt 6. vietā kopvērtējumā un 4. vietā savā klasē. Desmito vietu kopvērtējumā un 8. vietu klasē izcīnīja Uldis Hmieļevskis un Andris Valters. Šis gads atkal nebija veiksmīgs Mārtiņam Dzenītim un Andrim Mālniekam - viņi spēja uzrādīt tikai 16. rezultātu. 19. vietu kopvērtējumā izcīnīja TopGear Latvija ekipāža Ilmārs Līkums un Viesturs Kundziņš.


Publicitātes foto

Rallija kopvērtējumā un klasē virs 2 litriem uzvaru izcīnīja lietuviešu ekipāža Renalds Gabards un Vincs Gerdžiūns, bet labākie no latviešiem šajā rallijā bija Normunds Avotiņš un Krišs Karnītis, kuri, būdami pārliecinoši līderi abas dienas, izcīnīja uzvaru klasē līdz 1,6 litriem. 3. vietu šajā pat klasē izcīnīja Latvijas Avīzes ekipāža Ilgvars Brizga un Guntars Pulss.

Eko klasē 6. vietu izcīnīja Ojārs Vētra un Aldis Bite.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png