profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Štāla un Dambis startēs Tallinas – Montekarlo elektroautomobiļu rallijā

Mārtiņš Jankovskis 31.05.2012 - 16:07 Štāla un Dambis startēs Tallinas – Montekarlo elektroautomobiļu rallijā
Ar šādu automašīnu trasē dosies Karlīne Štāla.

Rīt, 1.jūnijā, plkst. 9:00 Igaunijas pilsētā Tallinā tiks dots starts Tallinas-Montekarlo elektromobiļu rallijam, kura pirmssākumi meklējami 1930. gadā. Šī rallija kopējais garums ir 3200 km. Rallijs sāksies Tallinā, pēc kura sportisti dosies uz Latviju. Kopā tiks šķērsotas desmit valstis (Lietuva, Polija, Čehija, Slovākija, Austrija, Slovēnija, Itālija, līdz beigās rallija finišs paredzēts Monako) un 29 pilsētas.

Šī rallija pamatnosacījums ir strikti ievērot vietējos ceļu satiksmes ierobežojumus un nepieļaut ātruma pārsniegšanu, kas ir pretrunā ar konkrētās valsts vai teritorijas noteiktajiem ierobežojumiem.


Foto: electricmarathon.eu

Katras dienas beigās norisināsies konkrētās dienas apbalvošanas ceremonija. Posma beigās būs posma uzvarētāju apbalvošana, savukārt, 10. jūnijā - rallija noslēguma ceremonija un ''Grand Prix'' balvas pasniegšana Prinča Pils laukumā Monako galvaspilsētā Montekarlo.

Noskaidrojies, ka šajās sacensībās startēs arī divi latviešu sportisti - Karlīne Štāla un Andris Dambis. Štālas rīcībā būs ''Tesla Roadster'' automašīna, kas var ar vienu uzlādēšanās reizi nobraukt 365 km. Interesanti, ka šis spēkrats no 0 - 97 km/h spēj ieskrieties 3,9 sekundēs! "Šī mašīna ir būvēta uz "Lotus" bāzes, un tai ir apmēram 300 Zs," portālam Go4speed atklāj sportiste, kura atzīst, ka šis būs jauns un interesants piedzīvojums.


Foto: electricmarathon.eu

''Man ir prieks piedalīties tik unikālā pasākumā, jo ar elektroautomobili rallijā līdz šim neesmu braukusi. Pašlaik daudz tiek runāts par videi draudzīgiem auto, tāpēc būs interesanti arī pašai izmēģināt, cik tāds auto ir praktisks. Kas zina, varbūt kādreiz nāksies arī piedalīties īstās elektroautomobiļu sacīkstēs," pirms starta atzīst Karlīne Štāla, kura ar šo mašīnu no Rīgas brauks līdz Panevežai.

Tāpat šajā rallijā startēs Latvijas elektromobilis ''OSCar eO'', kas piedalījās arī Dakaras rallijā. Šo elektroautomobili vadīs Andris Dambis un Kristaps Dambis (šī ekipāža veiks distanci Tallina - Rīga).


Foto:driveeo.com

Zināms, ka 1. jūnijā visus maratona dalībniekus Rīgā, Rātslaukumā, no plkst. 18:00 - 19:00 sagaidīs mērs Nils Ušakovs. Tāpat visi spēkrati turpat Rātslaukumā būs redzami 2. jūnijā no plkst. 9:00 - 10:00, bet pēc tam dalībnieki dosies uz Jelgavu, kur visus spēkratus varēs aplūkot no plkst 11:00 - 12:00. Pēc tam dalībnieki dosies uz Lietuvas pilsētu Panevežas.

Rallija programmu un citu vērtīgu informāciju var atrast šeit
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png