profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šlēgelmilhs un Štāla mācīs jaunos autosportistus

Artūrs Virbulis 30.05.2012 - 15:15 Šlēgelmilhs un Štāla mācīs jaunos autosportistus
Foto: Sussane Rossbach

Sporta komplekss „333" šogad jau septīto gadu rīkos vasaras nometni bērniem un jauniešiem ar nosaukumu „Kartinga skola". Lielākais jaunums šogad ir Latvijā divu pazīstamāko autošosejas pilotu piesaiste - jauniešus apmācīs ne vien Inguss Žvibulis, bet arī titulētie latviešu sportisti Haralds Šlēgelmilhs un Karlīne Štāla.

Raksta sākumā jāmin, ka pieteikšanās „Kartinga skolai" ilgst līdz pirmajam jūnijam, tādēļ tiem vecākiem, kuri vēlas savu/-s bērnus sūtīt šajā nometnē, jārīkojas operatīvi. Nometnes ilgums ir no 1. jūnija līdz 1. septembrim, t.i. trīs mēnešus. Šajā laika posmā notiks 14 nodarbības, kas risināsies katru otrdienu no plkst. 10:00 līdz 17:00. Cena par nometni ir 450 lati jeb 150 lati mēnesī, kurā iekļauta arī brīvpusdienas. Par papildus samaksu pieejams arī transports no Rīgas (Rīgas rajona) uz sporta kompleksu „333" un atpakaļ.

Pirmajā brīdī cena var šķist liela, tomēr, izdalot kopējo cenu uz nodarbībām, iznāk, ka par vienu nodarbība jāmaksā vien 32 lati. Šajā brīdī tas vairs neliekas tik daudz, ja ņem vērā, ka šajā laikā bērni un jaunieši septiņas stundas būs profesionālu autosportistu - Haralda Šlēgelmilha, Karlīnes Štālas un Ingusa Žvibuļa - apgādībā. Pie kam vairākas stundas no tām tiks pavadītas kartingā, kas, vienkārši tos īrējot, izmaksātu neskaitāmas reizes dārgāk.


Karlīne Štāla jau vairāk nekā desmit gadus piedalās dažādās autosporta sacīkstēs. Foto no personīgā arhīva.

80% laika notiks praktiskā braukšana, kuras laikā nometnes dalībniekiem tiks ielikts pamats autosporta karjerai, tas ir iemācīta kartinga vadīšana pa ātrākajām un pareizākajām trajektorijām. Atlikušos 20 procentus aizņems teorētiskais kurss, kurā jauniešiem tiks iemācītas zināšanas par kartinga uzbūvi, kā arī apgūti noteikumi, lai jaunie braucēji varētu startēt kartingu sacensībās, piemēram, Latvijas kartinga čempionātā.

Atraktīvāku un daudzveidīgāku nometni padarīs fiziskās aktivitātes kā peldēšana, volejbola spēlēšana un vieglatlētikas nodarbības. Tāpat noteikti jāmin tas, ka nometnes dalībniekiem būs iespēja pavadīt laiku ar Haraldu Šlēgelmilhu un Karlīnu Štālu, kuri ar prieku dalīsies ne vien ar padomiem par braukšanu, bet arī autosportista karjeras veidošanu, tās izaicinājumiem un priekšrocībām.

Atgādinām, ka pieteikšanās „Kartinga skolai" ir līdz pirmajam jūnijam un dalību šajā nometnē var ņemt bērni un jaunieši vecumā no 8 līdz 17 gadiem. Jāatzīmē, ka labākajiem audzēkņiem „Kartinga skola" piedāvās atbalstu autosportista karjeras uzsākšanai, tādēļ, iespējams, šī nometne ir īstais veids, kā par saprātīgiem līdzekļiem uzsākt Jūsu bērna autosportista gaitas. Vai arī vienkārši iespēja ļaut bērnam pozitīvi pavadīt vasaras laiku, ļaujot iegūt izpratni gan par kartinga tehniku, gan braukšanu ar to.

Sīkāka informācija par „Kartinga skolas" nometni pieejama sporta kompleksa „333" mājaslapā www.333.lv, vai pie „Kartinga skolas" vadītājas Nellijas Šlēgelmilhas - 29493334 vai nellija@333.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png