profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 turbulenti notikumi - Šūmahers notriec Sennu, Williams aizdegas boksi (VIDEO)

Artūrs Virbulis 15.05.2012 - 19:08 F1 turbulenti notikumi - Šūmahers notriec Sennu, Williams aizdegas boksi (VIDEO)
Foto: Sutton Images

Spānijā notikušajā piektajā F1 posmā par pārsteigumu parūpējās venecuēliešu pilots Pastors Maldonado („Williams"), izcīnot pirmo F1 uzvaru karjerā. Tomēr viņa uzvaru aizēnoja vēl divi notikumi - „Williams" komandas boksu aizdegšanās un sadursme starp Mihaelu Šūmaheru („Mercedes") un Bruno Sennu („Williams").

Īsi pēc sacensībām aizdegās „Williams" komandas boksi, kuros uz to brīdi atradās vairāki mehāniķi. Lai arī incidenta iemesls vēl nav simtprocentīgi noskaidrots, tiek runāts, ka degšana sākās brīdī, kad no Bruno Sennas formulas tika sūknēta degviela. Iespējams, ka kāda dzirkstele tikusi pie iztvaikojušās degvielas gāzēm un uguns ātri vien pārmeties uz „KERS" sistēmas eksplozīvajiem akumulatoriem. Šī negadījuma ietvaros cieta 31 cilvēks, to starpā „Williams" un „Caterham" komandas mehāniķi, kas palīdzēja uguns dzēšanā.

Septiņi cilvēki tika nogādāti slimnīcā, no kuriem viens „Williams" mehāniķis slimnīcā tika nogādāts ar helikopteru, jo bija ieguvis stiprus apdegumus. Pārējiem cietušajiem tika konstatēta gāzu saindēšanās, kas par laimi negatīvas sekas uz veselību neatstāšot. Negadījumā cieta ne vien cilvēki, bet arī Sennas formula un daļa „Williams" aprīkojuma. „Kaitējums ir ievērojams, mēs esam zaudējuši lielu daļu aprīkojumu," tā par nepatīkamo atgadījumu galvenais „Williams" inženieris Marks Žilans.


Foto: AP Photo

Nepatīkams atgadījums notika arī 12. aplī, kad savā starpā sadūrās Mihaela Šūmahera un Bruno Sennas formulas. Lai arī pēc sacensībām daudzkārtējais pasaules čempions atzina, ka vainīgs esot Senna, F1 sacensību komisāri lēma citādāk - sadursmi esot izraisījis Šūmahers un viņš par to saņemšot piecu starta pozīciju sodu nākamajās F1 sacīkstēs, kas risināsies Monako ielās.

„Es centos viņu no aizvēja apdzīt, viņš pavirzījās pa labi, parādot, ka pa iekšmalu garām nelaidīs. Bremzēšanas punktā viņš atkal maina trajektoriju pa kreisi un piebrauc man priekšā. Tā kā es nezināju, cik daudz viņš virzīsies pa kreisi, es centos izvairīties, un tad es viņam ielidoju aizmugurē. Principā tas ir diezgan nesaprātīgi bremzēšanas fāzē izdarīt kustību virzienā, kurā tu vairs nedrīksti kustēties," tā sadursmes iemeslu skaidro Mihaels Šūmahers, piebilstot, ka „es ceru, ka komisāriem būs pietiekami daudz kameras skatu, lai ieraudzītu to, ko es tikko centos paskaidrot".

Tomēr, kā jau iepriekš minēts, sacīkšu komisāri bija citās domās, tāpat kā Bruno Senna, kurā Šūmahers ietriecās: „Es nedomāju, ka Mihaels kādreiz teiks: „tā bija mana kļūda, piedod". Viņam uz to brīdi bija daudz labākas riepas nekā man, manas riepas jau bija diezgan vecas. Man bija jābremzē ātrāk nekā viņam, un tad arī viņš man trāpīja." Līdz ar to Šūmaheram arī Spānijā neizdevās tikt pie vērā ņemama rezultāta, kas nozīmē, ka septiņkārtējais čempions šī gada pirmajos piecos posmos izcīnījis vien divus punktus.

Mihaela Šūmahera un Bruno Sennas sadursme:


Williams F1 komandas boksu degšana:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png