profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

BMW pēc 20 gadu pauzes atkal uzvar DTM

Artūrs Virbulis 07.05.2012 - 21:21 BMW pēc 20 gadu pauzes atkal uzvar DTM
Foto: BMW

Svētdien, 7. maijā, Lauzicringas trasē Austrijā norisinājās otrais 2012. gada „DTM" sezonas posms, kurā leģendāru uzvaru svinēja „BMW" braucējs Bruno Špenglers. Pirmā vieta leģendāra ar to, ka bavāriešu ražotājs pēdējo uzvaru prestižajā „DTM" seriālā svinēja pirms apaļiem 20 gadiem. Otrajā vietā ierindojās pirmā posma uzvarētājs Gerijs Pafets, bet podestu noslēdza vēl viens „BMW" pilots, brazīlietis Augusto Farfus.

„Tas ir absolūts vājprāts. Kas par atgriešanos priekš „BMW" pēc 20 gadu abstinences. Vienkārši sapnis, esmu ļoti lepns par komandu," pēc finiša emocijas nespēja savaldīt „BMW Motorsport" direktors Jens Markvardts. Arī pats uzvarētājs Bruno Špenglers pēc sacīkstēm neslēpa saviļņojumu: „Es tam gandrīz nespēju noticēt. Vakardien uzvara kvalifikācijā, šodien 50. uzvara priekš „BMW". Man vēl aizvien ir zosāda, es nespēju nemaz aprakstīt, kā šobrīd jūtos. Priekš manis tas ir kas īpašs, šo nedēļas nogali es nekad neaizmirsīšu."

Špenglera uzvaras pamatā bija uzvara kvalifikācijā, labais starts un divi ļoti ātri pitstopi. Otrās vietas ieguvējs Gerijs Pafets („Mercedes") teju visu sacensību laiku turējās Špengleram astē, tomēr vairāku kļūdu dēļ līdz apdzīšanas manevram viņš netika. „Es mēģināju visu, tomēr nespēju viņam tikt garām," stāsta Gerijs Pafets, piebilstot, ka „mums bija labs ātrums un mēs esam vadošie kopvērtējumā. Viss ir perfekti".


Bruno Špenglers pirms Gerija Pafeta. Foto: xpbimages

Asas cīņas norisinājās arī par trešo pjedestāla pakāpienu. Džeimijs Grīns ar „Mercedes", kas finišēja ceturtajā pozīcijā, bija ātrāks par Augusto Farfusu („BMW"), tomēr neveiksmīga pitstopa dēļ viņš nespēja tikt garām brazīliešu braucējam. Labāko „Audi" rezultātu ar piekto vietu uzrādīja divkārtējais „DTM" čempions Matias Ekstroms, aiz sevis atstājot vēl vienu divkārtējo čempionu Timo Šaideru („Audi") un aizvadītā gada uzvarētāju Martinu Tomčiku („BMW").

Izbijušajiem F1 pilotiem Ralfam Šūmaheram („Mercedes") un Deividam Kūlthardam („Mercedes") nedēļas nogale gan izvērtās ne pārāk veiksmīga. Kūlthards startēja vien no divdesmitās vietas, beigās finišējot kā divpadsmitais. „Es darīju visu, kas bija manos spēkos, neko vairāk šodien nebija iespējams sasniegt. Dīvainas bija riepas, jo pat uz brauciena beigām, kad auto bija visvieglākais, ar jaunām riepām bijām lēnāki nekā ar iebrauktām," nesaprašanā pēc sacensībām bija Deivids Kūlthards.


Ralfam Šūmaheram desmito vietu palīdzēja izcīnīt ātrie pitstopi. Foto: ITR

Šūmahers vismaz spēja tikt pie viena punkta, sacīkstēs finišējot kā desmitais. Ar šo rezultātu bijušais F1 pilots nostiprinājies kā trešais ātrākais „Mercedes" pilots aiz Pafeta un Grīna. „Mūsu „C-klases" ātrums šodien bija ļoti labs, auto strādāja perfekti, tas pats attiecas uz stratēģiju un pitstopiem," pozitīvi par auto un komandu izsakās Ralfs Šūmahers, piebilstot, ka „ar labāku starta pozīciju nākamajos posmos varētu arī neaizķerties satiksmē un cīnīties par augstākām pozīcijām".

Pēc diviem posmiem kopvērtējuma līderi ir ar „Mercedes AMG C-Coupe" braucošie „HWA" komandas piloti Gerijs Pafets un Džeimijs Grīns, kuriem seko otrā posma uzvarētājs Bruno Špenglers. Nākamais posms 20. maijā risināsies „Brands Hatch" trasē Lielbritānijā.

„DTM" otrā posma rezultāti:
1. Bruno Špenglers, BMW M3 DTM, 52 apļi
2. Gerijs Pafets, Mercedes AMG C-Coupe, +1,0 sekundes
3. Augusto Farfus, BMW M3 DTM, +7,0 sekundes
4. Džeimijs Grīns, Mercedes AMG C-Coupe, +7,6 sekundes
5. Matias Ekstroms, Audi A5 DTM, +21,3 sekundes
6. Timo Šaiders, Audi A5 DTM, +22,6 sekundes
7. Martins Tomčiks, BMW M3 DTM, +25,4 sekundes
8. Edoardo Mortara, Audi A5 DTM, +32,2 sekundes
9. Filipe Albukerke, Audi A5 DTM, +32,6 sekundes
10. Ralfs Šūmahers, Mercedes AMG C-Coupe, +35,5 sekundes
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png