profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

DTM sezona sākas ar aizraujošām cīņām, Šūmahers izraisa vairākas sadursmes

Artūrs Virbulis 30.04.2012 - 19:31 DTM sezona sākas ar aizraujošām cīņām, Šūmahers izraisa vairākas sadursmes
Sacensību uzvarētājs Gerijs Pafets pirms Džeimija Grīna. Foto: autobild.de

Svētdien, 29. aprīlī, Hokenheimas trasē Vācijā tika aizvadīts pirmais "DTM" autošosejas posms, kurā ar dubultuzvaru triumfēt spēja "Mercedes" piloti Gerijs Pafets (Gary Paffett) un Džeimijs Grīns (Jamie Green). Tomēr lielākā uzmanība tika pievērsta "BMW", kas pēc 20 gadu pauzes atkal atgriežas slavenajā autošosejas seriālā. Ja pēc kvalifikācijas pirmajā desmitniekā atradās veseli četri "BMW", tad sacīkstēs dažādu sadursmju un neveiksmju dēļ punktos spēja iebraukt tikai Endijs Prio (Andy Priaulx).

Uz pirmo "DTM" 2012. gada posmu Hokenheimā bija sanākuši 71 000 skatītāju, kas piedzīvoja aizraujošas un sadursmēm pilnas sacensības. Viens no aktīvākajiem šajā ziņā bija izbijušais F1 pilots Ralfs Šūmahers, kas izraisīja vairākas avārijas, no sacensībām izslēdzot "BMW" pilotu Bruno Špengleru (Bruno Spengler) un "Audi" braucēju Timo Šaideru (Timo Scheider), kā arī sabojājot sacīkstes vēl vairākiem citiem braucējiem. Par vienu no manevriem Šūmahers saņēma caur boksiem izbraukšanas sodu, tomēr tas neatturēja Šūmaheru jaunāko no tā, lai sacensību beigās ierindotos septītajā vietā.

Īpaši neapmierināts pēc sacīkstēm bija divkārtējais "DTM" čempions Timo Šaiders: "No sākuma es dabūju sitienu no Ralfa, pēc tam vēl no Merhi. Es biju domājis, ka visi apdzīšanas veiks nedaudz gudrāk, par to vairākiem cilvēkiem vajadzētu aizdomāties. Šādi nav jēgas braukt un arī prieka nekāda." Par Šūmahera manevriem viedoklis bija arī Bruno Špengleram: "Viņš bremzēja 50 metrus par vēlu un ietriecās Dirkā (Dirkā Vernerā, "BMW"). No tā radās sastrēgums, un viņa manevra dēļ es zaudēju sacīkstes. No izbijuša F1 pilota es gaidīju godīgāku braukšanu."

Aizvadītā gada čempionam Martinam Tomčikam (Martin Tomczyk), kurš šosezon pārgājis uz jaunpienācēju "BMW", pirmais posms jaunajā komandā arī neizvērtās tāds, kādu viņš būtu vēlējies. "Pirmos apļus es biju kā pasažieris. Centos no visa tā izvairīties, bet tāpat no visām pusēm dabūju. Žēl, ka tā, būtu bijis iespējams daudz labāks rezultāts," pēc sacensībām atzina Martins Tomčiks, piebilstot, ka "iespējams, visi bija pārāk motivēti". Tādējādi vienīgais "BMW", kas spēja ierindoties starp desmit labākajiem bija Endijs Prio. "Es biju pārsteigts, ka mums tik labi gāja. Tas priekš "BMW" bija labs starts iekš "DTM"," secina vienīgais bavāriešu veiksminieks.

No problēmu māktajiem pie uzvarētājiem - ātrākie "Mercedes" piloti sacīkstēs iztika bez starpgadījumiem. Džeimijs Grīns jau pēc pieciem apļiem spēja apdzīt ar "Audi" braucošo kvalifikācijas uzvarētāju Matiasu Ekstromu (Mattias Ekström), kuram pēc mirkļa sekoja arī Gerijs Pafets. Pēc pirmā boksa apmeklējuma abi britu "Mercedes" pilotu pāris apļus aizvadīja aizraujošu cīņu, tomēr Pafets izrādījās ātrāks un ātrumu nezaudēja līdz pat finiša līnijai. "Starts no sestās pozīcijas, protams, nebija perfekts, tomēr es diezgan ātri spēju tikt garām "Audi" braucējiem. Pēc tam sekoja Džeimija medīšana, kuru tad es arī spēju apsteigt. Mums bija laba cīņa, tomēr es šodien biju ātrāks," tā pēc sacīkstēm uzvarētājs Gerijs Pafets.

Trešais kā pirmais ne "Mercedes" palika 2004. un 2007. gada čempions Matias Ekstroms ("Audi"). "Mercedes temps bija ievērojams. Man visu laiku bija nelielas problēmas ar bremzēšanu, un jau pēc diviem apļiem man bija skaidrs, ka pārējie ir ātrāki. Man gadījās kļūda otrajā līkumā un Džeimijs (Grīns) spēja mani apdzīt, nedaudz vēlāk arī Gerijs (Pafets) mani apsteidza," tā pēc sacensībām Matias Ekstroms, piebilstot, ka "trešā vieta nav slikts rezultāts, esmu drošs, ka sezonas gaitā vēl būs sīvi dueļi ar Geriju un Džeimiju". Aiz podesta vietām ierindojās divi vācieši - "Mercedes" pilots Kristians Vitoris (Christian Vietoris) un Maiks Rokenfelers (Mike Rockenfeller) ar "Audi". Labu sniegumu uzrādīja arī bijušais F1 vicečempions Deivids Kūlthards, kas ar savu "Mercedes" spēja ierindoties astotajā pozīcijā.

Pēc šāda aizraujoša sezonas sākuma var sagaidīt, ka "DTM" popularitāte tikai augs. Visi priekšnosacījumi tam ir - trīs ražotāji, kas savā starpā sīvi konkurē, kā arī ļoti spēcīgs braucēju starta saraksts, kurā uz starta ir četri atjaunotās "DTM" čempioni, divi F1 piloti, kā arī vairāki piloti, kas ir gatavi pirmo reizi izcīnīt čempiona titulu. Nākamās sacīkstes jau šonedēļ Lauzicringas trasē Austrijā, kurās, iespējams, valdīs jau jauni spēku samēri.

"DTM" pirmā posma rezultāti:
1. Gerijs Pafets, Mercedes AMG C-Coupe, 40 apļi
2. Džeimijs Grīns, Mercedes AMG C-Coupe, +4,7 sekundes
3. Matias Ekstroms, Audi A5 DTM, +19,4 sekundes
4. Kristians Vitoris, Mercedes AMG C-Coupe, +25,7 sekundes
5. Maiks Rokenfelers, Audi A5 DTM, +27,8 sekundes
6. Endijs Prio, BMW M3 DTM, +28,4 sekundes
7. Ralfs Šūmahers, Mercedes AMG C-Coupe, +39,9 sekundes
8. Deivids Kūlthards, Mercedes AMG C-Coupe, +43,3 sekundes
9. Miguels Molina, Audi A5 DTM, +46,0 sekundes
10. Filipe Albukerke, Audi A5 DTM, +46,6 sekundes
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png