profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs piedalīsies Lemānas testos

Mārtiņš Jankovskis 21.04.2012 - 13:20 Lēbs piedalīsies Lemānas testos

Sebastjans Lēbs. Foto: wrc.com

Astoņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs, kurš pēc četriem WRC posmiem kopvērtējumā ieņem pirmo vietu, šajā vasarā atkal sēdīsies pie sporta automašīnas stūres, lai piedalītos Lemānas testos. Franču rallija braucējs šogad līdzas startiem WRC rallijā vada arī savu ''Sebastien Loeb Racing" komandu, kura dienas gaismu ieraudzīja tikai pagājušā gada izskaņā.

Pēc tam, kad Portugāles rallijā Lēbs piedzīvoja avāriju un izstājās, sportists uzreiz kāpa lidmašīnā un devās uz Francijā esošo Pola Rikāra trasi, kur tika dots starts sezonas pirmajām sešu stundu ''2012 European Le Mans Series'' sacensībām. Šajās sacensībās Lēbs pirmo reizi debitēja komandas vadītāja lomā, un debija izrādījās ļoti veiksmīga, jo viņa vadītā komanda izcīnīja otro vietu.


Foto: www.sebastienloebracing.com


Šogad Lēbs ar savu komandu vēl neplāno startēt slavenajās un grūtajās Lemānas 24 stundu sacensībās, taču komanda nolēmusi piedalīties oficiālajos testos, kas notiks 3. jūnijā. Ņemot vērā, ka šajos testos nevarēs piedalīties komandas regulārie piloti Nikolas Minasīns un Stefans Sarazēns (gatavojas citām sacensībām), trasē spiests būs doties komandas vadītājs un īpašnieks Lēbs, kurš, protams, par to nebēdā.

''Esmu divkārt saviļņots atgriezties Lemānas autosacīkstēs. Pirmkārt, kā braucējam, jo ar savām vēsturiskajām un unikālajām īpašībām šī trase ir burvīga. Otrkārt, kā komandas vadītajam. Redzēt, kā mana komanda ar prototipu startē Lemānas 24 stundu sacensībās tikai dažus mēnešus pēc tās izveidošanas, ir ļoti īpašs notikums,'' saka Lēbs.


Foto: www.sebastienloebracing.com

"Komandas darbinieki strādā ļoti smagi. Varu atzīt, ka esmu atradis jaunu lomu un jaunas emocijas. Ņemot vērā, ka mans rallija kalendārs to atļauj, nolēmu piedalīties šajā testu dienā pats. Nevaru vien sagaidīt, kad ar šo prototipu varēšu doties trasē,'' tā Lēbs, kurš 2006. gadā Lemānas sacīkstēs izcīnīja otro vietu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png