profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Braucot ar 400 km/h lielu ātrumu, uzsprāgst dragreisa mašīna (VIDEO)

Go4speed 20.04.2012 - 10:23 Braucot ar 400 km/h lielu ātrumu, uzsprāgst dragreisa mašīna (VIDEO)
Foto: espn.go.com

Jau svētdien, 22. aprīlī, Biķernieku" trasē tiks dots starts 2012. gada Latvijas dragreisa čempionāta pirmajam posmam. Protams, kā jau katru gadu, cīņa par uzvaru katrā klasē būs ļoti sīva.

Taču arī citviet pasaulē notiek dragreisa sacensības. Ļoti populārs dragreis ir Ziemeļamerikā. Tur dragreisa sacensības notiek piecās Pro klasēs, kur viena no klasēm saucās Top Fuel Funny Car.

Tā, piemēram, Ziemeļkarolīnā notiekošais National Hot Rod Asocciation (NHRA) kārtējais posms neveiksmīgs bija NHRA pašreizējam čempionam Metam Haganam. Sportistam bija lieli mērķi, jo viņš cerēja uzstādīt kārtējo rekordu, taču viņa sacensības beidzās jau kvalifikācijā.

Vienā no kvalifikācijas braucieniem, kurā tobrīd sportists bija pārliecinošā vadībā, neizturēja viņa ''Aaron's Dream Machine Charger'' automašīnas dzinējs, kurš uzsprāga. Neskatoties uz diezgan šaušalīgo skatu un lielo ātrumu (400 km/h), sportists šajā negadījumā necieta.  Vēl vairāk - viņš, izkāpjot no automašīnas, paņēma daļu no avarējušās mašīnas un dusmīgi to trieca pret zemi. Tiek ziņots, ka skatītāji esot bijuši kā sastiguši redzot, kā pa trasi pārvietojas sportists, kura automašīna pirms neilga laika uzsprāga. ''Man tas ļoti sāp. Tas ir pazemojoši,'' saka sportists, kurš tādējādi nespēja kvalificēties finālbraucieniem.  

Kā ziņo ASV mediji, tad šī esot bijusi jau trešā reize, kad uzsprāgst Hagana automašīna.

Jācer, ka Biķerniekos nekas tāds nenotiks un sportistiem izdosies sasniegt savus uzstādītos mērķus. Lai veicas.

Video no negadījuma:
Komentāri
givememoneyplease 20.04.2012 20:01
Visvairāk rakstā sajūsmina teikums-''Taču arī citviet pasaulē notiek dragreisa sacensības.''Amerikā tas notiek jau vismaz pus gadsimtu. Varētu padomāt, ka tas iesākās Latvijā!!!:D
Turklāt ir notikušas neskaitāmi daudz vēl smagāks avārijas. Tur tas nav nekas neparasts.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png