profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Atrasts Latvalas aizvietotājs Argentīnas rallijā

Mārtiņš Jankovskis 18.04.2012 - 17:06 Atrasts Latvalas aizvietotājs Argentīnas rallijā
Dani Sordo. Foto: beyondtheredline.org

Somu rallija braucējs Jari Mati Latvala turpina atgūties pēc nesen gūtā savainojuma. Atgādināsim, ka somu rallija braucējs Lapzemē aizvadīja slēpošanas treniņu, taču kādā no epizodēm viņš krita un salauza atslēgas kaulu. Neilgi pēc tam noskaidrojās, ka Latvala nevarēs palīdzēt komandai gaidāmajā Argentīnas posmā, līdz ar to aktuāls kļuva jautājums par viņa aizvietotāju.


Dani Sordo. Foto: ewrc.cz

Aizvietotāju vārdi tika minēti dažādi - Kriss Atkinsons, Fransuā Delekūrs, Kreigs Brīns un pat divkārtējais pasaules čempions Markuss Gronholms. Pagājušās nedēļas izskaņā klīda baumas, ka, iespējams, Latvalas vietā Argentīnā varētu braukt spāņu pilots Dani Sordo, taču Ford šīs runas nekomentēja. Tikai pēc tam, kad 2005. gada JWRC čempions Sordo jau bija devies uz Ford rūpnīcu, komanda apstiprināja, ka Sordo brauks Latvalas vietā.

Šobrīd zināms, ka Sordo, kurš pirms tam nekad nav braucis ar Ford rallija automašīnu, aizvadīs divas testu dienas, bet pēc tam viņš ar savu stūrmani dosies uz Argentīnu.


Dani Sordo. Foto: ewrc.cz

''Mēs esam vīlušies, ka Jari Mati Latvala izlaidīs Argentīnas posmu, taču šobrīd svarīgākais, lai viņš pēc iespējas ātrāk varētu atgriezties komandā,'' saka Ford komandas vadītājs Malkolms Vilsons. ''Esam laimīgi, ka Sordo piekrita mūsu piedāvājumam (līdz šim sportists WRC rallijā nav izcīnījis nevienu uzvaru, taču uz goda pjedestāla kāpis 32 reizes). Viņa pieredze Argentīnas rallijā (Sordo tur braucis piecas reizes) bija arī galvenais iemesls, kāpēc mēs viņu izvēlējāmies. Vienošanās noslēgta uz vienu posmu, tāpēc gribu pateikt lielu paldies Sordo komandas vadībai, kura bija ārkārtīgi laipni un izpalīdzēja mums šajā grūtajā brīdī.''

Pasaules rallija čempionāta kopvērtējumā līderis šobrīd ir Sebastjans Lēbs, kuram seko Peters Solbergs. Ar 21 izcīnītu punktu septītajā vietā šobrīd atrodas Sordo, kurš nav braucis visos šīs sezonas posmos.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png