profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šūmahers Ķīnas treniņā pirmais, Gloks ietriecas sienā (FOTO)

Artūrs Virbulis 13.04.2012 - 18:06 Šūmahers Ķīnas treniņā pirmais, Gloks ietriecas sienā (FOTO)
Foto: Getty images

Šorīt, 13. aprīlī, Šanhajā norisinājās abi Ķīnas F1 lielās balvas izcīņas brīvie treniņi, kuros ātrāko laiku uzrādīja septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers („Mercedes"). Aiz viņa ierindojās pirmo divu posmu kvalifikācijas uzvarētājs Luiss Hamiltons („McLaren") un aktuālais čempions Sebastians Fetels („Red Bull").

Hamiltonam gan rītdienas kvalifikācijā būs jādodas ar handikapu, jo viņa formulai tiks mainīta ātrumkārbu. Tas nozīmē, ka viņa kvalifikācijas pozīcijai tiks pieskaitītas piecas pozīcijas, līdz ar to svētdien viņš sacīkstēs dosies no sestās vai vēl zemākas pozīcijas. Hamiltona komandas biedrs Džensons Batons cīnījās ar regulējamu problēmām, tādēļ treniņos viņam vien sestā pozīcija.

Vājš sniegums arī Malaizijas sacīkšu uzvarētajai „Ferrari" komandai - Fernando Alonso ierindojās desmitajā pozīcijā, savukārt Felipe Masa pēc treniņiem attapās vien 17. vietā. Nepārliecinošs sniegums arī Kimi Raikonenam („Lotus"), kurš treniņu laikā vairākas reizes izbrauca no trases, un to noslēdza 13. vietā, no Šūmahera atpaliekot par teju divām sekundēm.

Lai arī Šūmahers ar šodienas ātrāko laiku tiek uzskatīts par vienu no kvalifikācijas favorītiem, viņš pats atzīst, ka par uzvaru sacīkstēs cīnīties būs grūti. „Viena apļa griezumā mēs nekad neesam bijuši slikti, tādēļ ātrākais laiks piektdienā nav nekāds pārsteigums. Svarīgāk ir tas, kā mēs izskatīsimies garajās distancēs," skaidro Mihaels Šūmahers. Viņam piebalso „Mercedes" komandas biedrs Niko Rosbergs: „Kvalifikācijā mēs atkal varēsim cīnīties pa priekšu, tomēr ar ātrumu sacensību apstākļos mums ir problēmas."


Timo Gloks („Marussia") īsi pirms avārijas. Foto: reuters


Timo Gloks („Marussia") pēc avārijas. Foto: xpbimages.com

Problēmas treniņā bija arī Timo Glokam, kura „Marussia" formulai atdalījās priekšējais antispārns, kā rezultātā viņš pirmajā līkumā aizbrauca taisni un ietriecās sienā. Par laimi, viņš iztika bez traumām, un arī formulai īpaši bojājumi netika konstatēti. Neraugoties uz to, Gloks paģērē, ka mehāniķiem priekšā gara nakts. Pozitīvi gan vācu pilots izsakās par formulas uzlabojumiem, kas nākotnē ļauj raudzīties ar gaišu skatu.

Rītdienas kvalifikācijā paredzams, ka par pirmajām vietām cīnīsies „Mercedes", „McLaren" un „Red Bull" piloti. Aiz spēcīgākā trijnieka sekos sīvas cīņas starp „Ferrari", „Sauber" un „Lotus" vienībām, no kurām visātrākais tradicionāli varētu būt divkārtējais čempions Alonso. „Mums viennozīmīgi pietrūkst jaudas, tāpat jāpiestrādā pie automašīnas regulējuma. Ir vēl daudz darba priekšā, ja mēs vēlamies labu kvalifikācijas rezultātu," pēc treniņa atzina Fernando Alonso.

Ķīnas lielās balvas izcīņas kvalifikācija sestdien, 14. aprīlī, sāksies 9:00 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē varēs vērot „Viasat Sport Baltic" un „RTL" kanālos.

Piektdienas otro brīvo treniņu rezultāti:
1. Mihaels Šūmahers, Mercedes, 1:35.973 min
2. Luiss Hamiltons, McLaren, 1:36.145 min
3. Sebastians Fetels, Red Bull, 1:36.160 min
4. Marks Vēbers, Red Bull, 1:36.433 min
5. Niko Rosbergs, Mercedes, 1:36.617 min
6. Džensons Batons, McLaren, 1:36.711 min
7. Kamui Kobajaši, Sauber, 1:36.956 min
8. Pols di Resta, Force India, 1:36.966 min
9. Niko Hilkenbergs, Force India, 1:37.191 min
10. Fernando Alonso, Ferrari, 1:37.316 min

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png