profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vēl viens F1 pilots plāno izmēģināt spēkus rallijā

Artūrs Virbulis 11.04.2012 - 15:00 Vēl viens F1 pilots plāno izmēģināt spēkus rallijā
Foto: xpbimages.com

Somi un rallijs ir nedalāmas lietas, ko pierāda arī F1 pilota Kimi Raikonena pēdējo divu gadu izklaides rallijā. Tagad nesenā intervijā viņa tautietis un F1 kolēģis Heiki Kovalainens atzinis, ka pēc pirmās formulas arī labprāt izmēģinātu savus spēkus rallijā. Intervijas gaitā somu pilots atklāja arī savus hobijus, priekšrocības un trūkumus.

Savu pirmo F1 gadu Kovalainens aizvadīja „Renault" komandā, kam sekoja divi ne pārāk veiksmīgi gadi „McLaren" vienībā. 2008. gadā gan Heiki spēja trīs reizes kāpt uz goda pjedestāla un pat izcīnīt vienu uzvaru, tomēr gada beigās viņš kopvērtējumā ierindojās vien septītajā vietā. Jāņem vērā, ka šajā gadā par čempionu kļuva tieši viņa komandas biedrs Luiss Hamiltons.

Sākot ar 2010. gadu Kovalainens ir „Lotus" vienībā, kas šogad startē zem „Caterham" izkārtnes. Šeit viņš iejuties komandas līdera godā un, neraugoties uz to, ka cīnās pa pēdējām pozīcijām, ir laimīgs ar savu lomu. Lai arī nedz komandai, nedz arī somu pilotam nav plānots pārtraukt iesākto sadarbību, Kovalainens jau sācis domāt par to, ko darīt pēc pirmās formulas karjeras beigām.


Kovalainens pēc uzvaras „Race of Champions" 2004. gadā. Foto: RoC

„Tad, kad mana pirmās formulas karjera beigsies, es labprāt izmēģinātu savus spēkus rallijā," tā intervijā ar „F1.com" atzinis 30 gadīgais pilots. Līdz šim Kovalainenam pieredze bijusi vien uz asfaltētiem segumiem, jo savu karjeru, kā vairums F1 pilotu, sācis kartingā, bet pēc tam izgājis cauri dažādiem formulu seriāliem. Savu māku braukt ar rallija automobili somu pilots gan apliecinājis „Race of Champions" sacensībās - 2004. gadā viņš finālā ar „Peugeot 307 WRC" un „Ferrari 360 Modena" spēkratiem apsteidza dzīvo rallija leģendu Sebastjanu Lēbu.

Par to, ko darīt pēc autosporta karjeras, Kovalainenam arī ir savs domu gājiens. „Ja es pilnībā pārtrauktu nodarboties ar autosportu, tad man būtu daudz laika, lai uzlabotu savas golfa spēlēšanas prasmes," smej F1 braucējs, piebilstot, ka „es diezgan vēlu sāku spēlēt un zinu, ka varu savu spēli ievērojami uzlabot". Kā atzīst „Caterham" pilots, tad golfs esot pirmā lieta, par ko viņš atgriežoties mājās Šveicē domā.

Par sevi Kovalainens saka, ka „es esmu perfekcionists, kas var izpausties gan labi, gan slikti. Mana sliktākā īpašība ir tāda, ka es nemitīgi pazaudēju lietas". Lielākās cietējas parasti ir saulesbrilles, kas tiek atstātas dažnedažādākajās vietās. „Es tās visur kur atstāju, un pēc tam vairs nevaru atrast," smejoties stāsta Heiki. Interesanti, ka atšķirībā no pārējiem F1 pilotiem, Kovalainenam jaunībā nav bijuši īpaši elki. Piemēram, aktuālajam čempionam Sebastianam Fetelam elks ir viņa tagadējais konkurents Mihaels Šūmahers.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png