profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Formula D atklāšanā uzvar vicečempions, Saito ar 1200 Zs paliek trešais

Artūrs Virbulis 09.04.2012 - 10:48 Formula D atklāšanā uzvar vicečempions, Saito ar 1200 Zs paliek trešais
Uzvarētājs Džastins Pavlaks. Foto: sxsnews.com

Kamēr pie mums drifteri lēnām atmostas no ziemas miega, ASV jau oficiāli sākusies drifta sezona. Sestdien, 7. aprīlī, Longbīčas ielas trasē tika aizvadīts pirmais „Formula Drift" seriāla posms, kurā visveiksmīgākie izrādījās divi pagājušā gada līderi un titulētais debitants Daigo Saito. Neiztika arī bez avārijām, kuras šoreiz bija teju katrā otrajā iebraucienā.

Labāko kvalifikācijas rezultātu uzrādīja Austrumeiropā zināmais Raiens Turks (Ryan Tuerck), kurš aizvadītajā gadā piedalījās „FX Open" drifta sacensībās Baltkrievijā. Aiz viņa ierindojās ar „Hyundai Genesis" braucošais Riss Milens (Rhys Millen) un Vons Gitins Jr. (Vaughn Gittin Jr.). Patīkami, ka starp labākajiem 32 kvalificējās arī vienīgais braucējs no Baltijas valstīm - lietuvietis Aurimas „Odi" Bakčis (Aurimas Bakchis).

Jau pirmajos tandēmu braucienos notika vairākas avārijas un sadursmes. Sienas taranēja Robijs Nišida (Robbie Nishida), Niks Dalesio (Nick D'Alessio), Derens Maknamara (Darren McNamara), Vons Gitins Jr. un Mets Fīlds (Matt Field). Sagriešanos piedzīvoja arī Daigo Saito, par kura „Lexus SC" mēs jau ziņojām, tomēr pretinieka kļūdas dēļ tālāk tika Saito. Arī nākamajā tandēmu braucienā Saito uzsmaidīja veiksme, jo viņa pretinieks Riss Milens sagriezās.


Robija Nišidas auto pēc avārijas. Foto: hphotos

1/8 finālā Metam Paueram (Matt Power) ar lielisku sniegumu izdevās pārspēt kvalifikācijas uzvarētāju Raienu Turku, savukārt ¼ finālā no tālākās cīņas izstājās tādi favorīti kā Kriss Forsbergs (Chris Forsberg) un Kens Guši (Ken Gushi), kurš startēja ar jauno „Toyota 86" Amerikas analogu „Scion FR-S". Asas izjūtas skatītājiem sagādāja Tailers Makvairijs (Tyler McQuarrie), kurš sagriežoties izraisīja sadursmi ar Āzijas drifta čempionu Daigo Saito. Tā kā vainīgs Makvairijs, tad tālāk automātiski tika Saito.

Klusi un nemanāmi, cik nu tas vien iespējams ar teju 900 zirgspēkus attīstošu „Ford Mustang", līdz pusfinālam aizcīnījies bija Džastins Pavlaks (Justin Pawlak). Tur viņam pretī stājās viens no atraktīvākajiem „Formula D" pilotiem Mets Pauers. Pavlaks pārliecinoši labāks, Pauersam atstājot iespēju vien cīnīties par trešo pozīciju. Japāņu pusfinālā, kurā savā starpā sacentās aizvadītā gada „Formula D" čempions Daižiro Jošihara (Daijiro Yoshihara) un aizvadītā gada „Formula D Asia" uzvarētājs Daigo Saito, pārāks izrādījās Jošihara.


Daigo Saito ar savu „Lexus SC430". Foto: themonkeylife.com

Līdz ar to cīņa par trešo vietu norisinājās starp Pauersu un Saito. Abi nobrauca stabili, tomēr par kripatiņu labāks izrādījās „Formula D" jaunpienācējs Daigo Saito. Jau pirmajā posmā Japānas „D1GP" un Āzijas „Formula Drift Asia" čempions Saito parādīja, ka ir gatavs cīnīties par oriģinālo „Formula D" čempiona titulu. Fināla braucienā starp 2011. gada vicečempionu Pavlaku un čempionu Jošiharu uzvaru izcīnīja Džastins Pavlaks.

Braucot aizmugurē Jošihara vienā līkumā par tālu izslīdēja un līdz ar to vairs nespēja pietuvoties priekšā braucošajam konkurentam. Pēc sacīkstēm uzvarētājs Džastins Pavlaks atzina, ka „ir patīkami atbraukt uz Longbīču un uzvarēt otro gadu pēc kārtas. Tas ir lielisks veids, kā iesākt sezonu un iet pēc čempiona titula". Nākamais „Formula Drift" posms 11.-12. maijā risināsies Atlantā, ASV.

Rezultāti:
1. Džastins Pavlaks, Ford Mustang
2. Daižiro Jošihara, Nissan 240SX (S13)
3. Daigo Saito, Lexus SC430
4. Mets Pauers, Nissan 240SX (S14)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png