profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Īrijā startē otrs vecākais rallijs

Mārtiņš Jankovskis 05.04.2012 - 21:52 Īrijā startē otrs vecākais rallijs
Foto: ircseries.com

Jau rīt (piektdien) startēs trešais Intercontinental Rally Challenge (IRC) posms, kurš šoreiz notiks Īrijā. Šis ir otrs pasaules vecākais rallijs aiz Montekarlo posma, jo pirmo reizi rallijs šeit notika 1931. gadā, kad tas saucās Ulster Motor Rally. Ņemot vērā, ka šoreiz šis rallijs iekritis Lieldienās, rallija organizatori paredz, ka klātienē šo posmu noraudzīsies vairāki desmiti tūkstošu skatītāju.

Šis noteikti ir viens no visgrūtākajiem un sarežģītākajiem asfalta rallijiem IRC kalendārā, jo, zinot Īrijas asfalta ceļus, viegli nebūs nevienam. Šie ceļi ir ļoti nelīdzeni, jo ir daudz ieplaku. Papildus visam ceļi šajā rallijā ir ļoti līkumaini, nepārredzami un šauri, kas no ekipāžas prasa precīzu stenogrammu.


Foto: ircseries.com

Šim rallijam pieteicies gana kupls dalībnieku skaits. Pavisam kopā uz starta izies 65 ekipāžas. Ja Kanāriju salās par uzvaru cīnījās divas līdz trīs ekipāžas, tad tagad uz uzvaru pretendentu ir vairāk. Bez IRC līdera Andreasa Mikelsena uz starta izies tādi braucēji kā Jans Kopeckis, Juha Hanninens, Kreigs Brīns (šogad brauc WRC), Zeps Vīgands un citi.

Pirms pāris dienām, lai labāk sagatavotos gaidāmajam rallijam, vadošie ''Skoda'' braucēji Īrijā aizvadīja testus. Jau vēstījām, ka norvēģis Andreas Mikelsens šajos testos piedalījās ar Juhas Hanninena stūrmani, jo Mikelsena stūrmanis bija apslimis. Taču nu viss ir kārtībā un stūrmanis jau gatavs darbam.


Foto: ircseries.com

Kā jau ierasts, IRC rallijs norisināsies divas dienas, kuru laikā sportistiem būs jāveic 15 ātrumposmi ar kopējo garumu 221 kilometrs. Pirmajā dienā sportistiem paredzēts veikt piecus posmus, bet otrajā dienā - desmit ātrumposmus. Ar visu dalībnieku sarakstu var iepazīties šeit

Atgādināsim, ka pēc aizvadītajiem diviem posmiem šobrīd kopvērtējumā vadībā atrodas norvēģis Andreass Mikelsens, kuram seko čehs Jans Kopeckis.

Kopvērtējums pēc diviem posmiem:
1. A.Mikelsens 43
2. J.Kopeckis 25
3. S.Vīgands 24
4. J.Hanninens   18
5. L.Monzons 15
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png