profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 čempions Fetels nenožēlo vidējā pirksta rādīšanu (VIDEO)

Artūrs Virbulis 04.04.2012 - 19:23 F1 čempions Fetels nenožēlo vidējā pirksta rādīšanu (VIDEO)
Foto: Reuters

Otrais posms pēdējo divu gadu F1 čempionam Sebastianam Fetelam („Red Bull") izvērtās pagalam neveiksmīgs. Par apli apdzenot lēnāk braucošo Narainu Kartikejanu („HRT"), Fetels pret iepriekš minētā pilota spēkratu pārdūra savas formulas aizmugurējo riepu, tādējādi zaudējot tolaik ceturto pozīciju. Pēc šī manevra Fetels bija ļoti saniknots un Kartikejana virzienā raidīja vidējo pirkstu.

Intervijās neilgi pēc sacensībām viņš „HRT" pilotu nosauca gan par idiotu, gan par gurķi. Daudzi pēc šiem (ne)verbālajiem uzbrukumiem Fetelu nosaucu par sliktu zaudētāju, tomēr pašam čempionam ir savs viedoklis par to visu. „Taisnība, es protu tikai slikti zaudēt. Kādēļ, lai es melotu? Ja es prastu zaudēt, tad es nebūtu pirmajā formulā," skaidro Sebastians Fetels.

„Red Bull" pilots turpinot bilst, ka „tik īsi pēc sacīkstēm es parādīju sevi tā, kā es jutos. Es uzskatu, ka tā ir godīgāk, nekā tēlot „smaidošo puiku" brīdī, kad nemaz nav noskaņojuma smaidīt". Jau pirmdien Fetels gan esot bijis nomierinājies, par šo lietu aizmirsis un ar pozitīvu skatu raudzījies nākotnē. Viņa stāvoklis kopvērtējumā šobrīd gan nav tik pozitīvs - divkārtējais čempions ir sestajā pozīcijā, par 17 punktiem atpaliekot no vēl viena divkārtējā čempiona Fernando Alonso („Ferrari").

Fetels dusmas izsaka ar vidējā pirksta palīdzību:



Fetelu gan tas nestrauc: „Nav nekādas drāmas. Tīri sportiski skatoties, man pēc divām sacīkstēm ir vairāk punkti nekā manā 2010. gada čempiona sezonā. Tādēļ tagad es raugos tikai uz priekšu." Viņš arī skaidro, ka pats spēj atzīt kļūdas un ikdienā ir daudz mierīgāks. „Kad es 2010. gadā „Spa" trasē no sacīkstēm izsitu Džensonu Batonu, es nākamajā dienā viņam atvainojos. Lai arī manī mīt sacīkšu gēns, es spēju sacīkstes atšķirt no ikdienas. Kad es veikalā stāvu rindā, es noteikti nelienu priekšā omītēm," smej Fetels.

Sacīkšu izskaņā Sebastians atradās 11. pozīcijā, par kuru punkti nepienāktos. Tādēļ, lai izmantotu noteikumu priekšrocības, „Red Bull" komanda viņam pēdējā aplī lika nosimulēt defektu un doties boksos. Čempions šo pavēli ignorēja un nobrauca līdz galam. Pēc šī incidenta klīda baumas, ka viņam jādodas uz komandas mītni uz pārrunām. „Es tik tiešām biju komandas rūpnīcā, bet tikai tādēļ, lai divreiz izbrauktu simulatorā un gatavotos Ķīnai," skaidro Fetels.

F1 kopvērtējums pēc divām sacīkstēm:
1. Fernando Alonso, Ferrari, 35 punkti
2. Luiss Hamiltons, McLaren, 30 punkti
3. Džensons Batons, McLaren, 25 punkti
4. Marks Vēbers, Red Bull, 24 punkti
5. Serhio Perezs, Sauber, 22 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png