profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Viens stūrmanis uz diviem (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 04.04.2012 - 17:15 Viens stūrmanis uz diviem (VIDEO)
Andreas Mikelsens (pa labi) kopā ar Miko Markulu. Foto: andreasmikkelsen.no

Šajās brīvdienās tiks dots starts trešajam Intercontinental Rally Challenge (IRC) posmam, kurš notiks Īrijā. Pēc aizvadītajiem diviem posmiem šobrīd kopvērtējumā vadībā atrodas norvēģis Andreass Mikelsens, kuram seko čehs Jans Kopeckis.

Lai labāk sagatavotos gaidāmajam rallijam, vairākas vadošās ekipāžas jau pagājušajā nedēļā devās uz Īriju, lai aizvadītu testus. Kā vēlāk noskaidrojās, tad Mikelsena stūrmanis uz šiem testiem nedevās, jo viņš turpināja Norvēģijā ārstēties no gripas. Kamēr norvēģis izmantoja pāris dienas, lai ārstētos, palīdzīgu roku Mikelsenam sniedza viens no viņa sīvākajiem konkurentiem Juha Hanninens.


Juho Hanninens. Foto: ewrc.cz

Hanninens ar savu stūrmani Miko Markulu jau bija beiguši savus testus, taču ekipāža nolēma izpalīdzēt Mikelsenam un aizdot Hanninena stūrmani šī brīža IRC čempionāta līderim Mikelsenam.

Mikelsens ar Hanninena stūrmani aizvadīja testus 2,8 kilometrus garā ātrumposmā, kopā nobraucot 165 kilometrus. Jāatzīmē, ka šie testi bija ļoti noderīgi, jo tie sākās slapjos laikapstākļos (Īrijā bieži līst), bet beidzās sausos. Šo testu laikā Mikelsens lielu uzmanību pievērsa amortizatoriem un dažādiem regulējumiem. Tāpat testi tika aizvadīti arī tumsā, jo rallija pirmajā dienā būs jāveic divi posmi pa tumsu.


Jans Kopeckis. Foto: ewrc.cz

''Stenogramma bija angļu valodā, taču nekādu problēmu,'' saka ''Skoda UK'' pilots Andreas Mikelsens, kurš ar savu stūrmani parasti sarunājas norvēģu valodā. ''Gribu pateikt paldies Haninenam, viņa stūrmanim un ''Skoda Motorsport'' komandai. Mans stūrmanis šobrīd jau ir Īrijā, taču šobrīd viņš vēl nejūtas par visiem 100% gatavs. Taču rallija laikā viss būs labi.''

Kopvērtējums pēc diviem posmiem:
1. A.Mikelsens 43
2. J.Kopeckis 25
3. S.Vīgands 24
4. J.Hanninens   18

Skoda testi


Skoda testi
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png