profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baričello otrajā posmā ātrāks par trīskārtējo IndyCar čempionu

Artūrs Virbulis 02.04.2012 - 20:25 Baričello otrajā posmā ātrāks par trīskārtējo IndyCar čempionu
Rubens Baričello. Foto: Getty Images

Pagājušajā nedēļas nogalē Amerikas IndyCar seriālā norisinājās otrais posms. „Barbera motorsporta parka"  trasē uzvarēja Vils Pauers (Will Power), kurš aiz sevis spēja atstāt gan pirmā posma uzvarētāju Helio Kastronevesu (Helio Castroneves), gan arī Skotu Diksonu (Scott Dixon). Labi rezultāti arī izbijušajiem F1 pilotiem - Rubens Baričello pēc neveiksmīgā pirmā posma šoreiz astotais, bet Sebastjens Burdē - devītais.

Birmingemā, Alabamas štatā, notiekošais „IndyCar" otrais posms izvērtās visai interesants. Sacensību uzvarētājs Vils Pauers uzvaru izcīnīja, startējot no devītās pozīcijas, bet Helio Kastroneves, kurš startēja no pirmās vietas, 90 apļus garās sacīkstes noslēdza vien trešajā vietā. Stabils sniegums Skotam Diksonam - divās sacīkstēs divas otrās vietas.

Bez līderiem uzmanības centrā, protams, bija arī F1 veterāns Rubens Baričello. Viņam pēc 17. vietas pirmajā posmā bija jāpierāda, ka tā bija vien sagadīšanās un viņa īstā vieta ir daudz augstāk. Kvalifikācijā brazīliešu pilots kvalificējās vien kā 14., un lielāko daļu sacīkšu arī pavadīja ap šo pozīciju. Pēc Katerīnas Ledžas (Katherine Legge) sagriešanās 67. aplī sekoja dzelteno karogu fāze, kas Baričello atkal ļāva pietuvoties priekšā braucošajiem.


Otrā posma uzvarētājs Vils Pauers. Foto: xpbimages.com

Pēc sacensību restarta izbijušais F1 pilots uzreiz apdzina trīs priekšā braucošos konkurentus, bet sacensību pēdējos apļos viņš spēja apsteigt arī Marko Andreti (Marco Andretti), tādējādi ierindojoties atzīstamajā astotajā pozīcijā. „Nav viegli priecāties par vietu pirmajā desmitniekā. Tomēr tā kā vienubrīd biju diezgan atkritis uz aizmuguri, tad tas ir pozitīvi, ka spēju aizcīnīties tik tālu uz priekšu. Paldies komandai par manu pirmo Top-10 rezultātu," tā pēc sacensībām Rubens Baričello.

Turpinot viņš skaidro, ka „es domāju, ka sacīkstes skatītājiem bija interesantas. Vismaz man bija interesanti. Puiši šeit cīnās ļoti sīvi, bet vienmēr ar godīgiem līdzekļiem". Pēc divām sacīkstēm Baričello ar pēdējo trīs gadu IndyCar čempionu Dario Frankiti (Dario Franchitti) kopvērtējumā dala desmito vietu. Tomēr skaidrs, ka prominentais duo ar šo pozīciju nav mierā, un drīzumā cer pakāpties uz augstākām vietām.

IndyCar kopvērtējums pēc diviem posmiem:
1. Helio Kastroneves, Team Penske, 86 punkti
2. Skots Diksons, Target Chip Ganassi Racing, 84 punkti
3. Vils Pauers, Team Penske, 77 punkti
...
10. Dario Frankiti, Target Chip Ganassi Racing, 37 punkti
10. Rubens Baričello, KV Racing Technology, 37 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png