profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Neikšāns: Šoreiz ļoti daudz kas izšķīrās ārpus sportiskā snieguma

Mārtiņš Jankovskis 02.04.2012 - 11:51 Neikšāns: Šoreiz ļoti daudz kas izšķīrās ārpus sportiskā snieguma
Andis Neikšāns. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Ar izcīnītu 20. vietu absolūtajā vērtējumā, otro N4 un Raly Class ietvaros, Portugāles WRC ralliju pabeigusi LMT Rallija komandas ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Šis komandas ekipāžai bija pirmais rallijs ar ''Subaru Impreza'' automašīnu. Pirms pēdējās dienas Andis ar Pēteri N4 klases kopvērtējumā bija trešie, taču jau pēdējās dienas pirmajā posmā izdevās apsteigt mājinieku Miguelu Barbosu un beigās izcīnīt otro vietu.

''Neskatoties uz stabilo otro vietu Rally Class ietvaros, pēdējās dienas pirmo apli mēģinājām braukt normālā tempā, taču igaunis Sanders Pērns bija daudz ātrāks," telefonsarunā no Portugāles portālam Go4speed atzina Andis Neikšāns. ''Mēs nesapratām, kāpēc tā, jo likās, ka kaut kur iegūt vēl labāku rezultātu īsti nav kur, jo paši braucām ātri un bez lielām kļūdām. Taču vēlāk secinājām, ka, visticamāk, tas rezultāts saistīts ar riepām (Rally Class ietvaros sportisti startē ar Dmack riepām, bet Pērns brauca ar Michelin)."

''Atsevišķās vietās trasē bija mitrums. Ņemot vērā, ka Dmack riepas ir cietas, tās nestrādāja, bet gan lūza ar gabaliem ārā. Tikmēr Michelin riepas ir mīkstas un tās strādā pret zemi. Šajā rallijā secinājām, ka Dmack riepām bija divas iespējas - tās uzkarsa un tad noplēsa nost protektoru, bet, ja neuzkarsa, tad tās vispār nestrādāja."


Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals Portugāles rallija pirmajā posmā. Foto: Timo Anis

Taču, neskatoties uz visām problēmām, Andis ar rezultātu bija apmierināts. ''Bet kopumā, ņemot vērā visas tās problēmas, kas tika piedzīvotas, rezultāts ir labs. Liekās, ka nav godīgi un ka nebijām pelnījuši iegūt tādu rezultātu ar tādām problēmām (smejas). Kopumā mūsu laiki ar ukraiņu braucēju bija līdzīgi - gan viņam bija problēmas, gan mums, tā kā nevarētu teikt, ka, noņemot sodu, mēs uzreiz būtu uzvarējuši. Jāsaka, ka ļoti maz sanāca pabraukt normālā tempā. Ik pa laikam bija kaut kādas problēmas, tāpēc šoreiz ļoti daudz kas izšķīrās ārpus sportiskā snieguma."

Jautāts par pārējiem Rally Class konkurentiem, Neikšāns turpina: ''Vismaz Portugālē izskatījās, ka lēnāks ir meksikānis, bet indonēzietis gan dažreiz uzrādīja ļoti labus laikus. Redzēsim, kā viņiem veiksies turpmāk."

Sarunas nobeigumā Andis zināja teikt, ka komanda ((Symtech Racing) ar rezultātu esot amierināta, taču varēja just, ka tā jūtas nedaudz vainīga par slikto sagatavošanos pirmajam posmam. ''Kopumā sajūtas ar ''Subaru'' bija labas. Vēl dažos ātros līkumos zaudējām, bet gan jau turpmāk būs labāk. Komanda arī priecīga, jo divas viņu mašīnas ar Dmack riepām ierindojās pirmajās divās vietās N4 klasē. Varēja just, ka komanda izjūt nožēlu, ka tā nebija pienācīgi sagatavojusies. Visu laiku viņi to pieminēja un atvainojās. Komanda apzinās, ka pārsvarā tās visas bija viņu kļūdas, kuras tā sola izlabot,'' tā Andis.

Rezultāti N4 klasē:
1. J.Protasovs  
Subaru Impreza 5:03:26.8
2. A.Neikšāns  Subaru Impreza +6:30.0
3.
S.Pērns Subaru Impreza STi +8:38.0
4. M.Barbosa Mitsubishi Lancer Evo IX  
+10:23.3
5. F.Friesore Mitsubishi Lancer Evo IX +26:57.6
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png