profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Izdzīvošanas rallijs paliek bez līderiem, Neikšāns turpina vareni (FOTO, VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 31.03.2012 - 09:34 Izdzīvošanas rallijs paliek bez līderiem, Neikšāns turpina vareni (FOTO, VIDEO)
Petera Solberga automašīna. Foto: Twitter

Pēc vakardienas četriem ātrumposmiem, no kuriem trīs tika aizvadīti tumsā, šodien sportistiem bija jāveic nākamie seši posmi. Jau ziņojām, ka pēc pirmās dienas vadībā bija abi ''Ford'' komandas piloti, kamēr viens no šī rallija galvenajiem favorītiem Sebastjans Lēbs avarēja.

Rallija otrā diena iesākās ar spēcīgu lietu un miglu. Ja pastāvēja iespēja, ka lietus mitēsies, tā nenotika un turpināja līt. Dienas pirmajā posmā ātrākais bija Dani Sordo, kurš trasē devās, kad lietus vēl nebija sasniedzis spēcīgāko atzīmi. Nedaudz vēlāk, kad trasē bija devušies vairums sportistu, sākās pilnīgs haoss, jo ļoti daudz braucēju izslīdēja no trases un nespēja turpināt ralliju. Šo pilotu vidū bija Ots Tanaks, Jari Mati Latvala, Tjerī Noivils un citi (arī N4 klases līderis igaunis Sanders Pērns). ''Šie ir sliktākie laikapstākļi, kādos jebkad esmu braucis,'' pēc šī posma atzina Miko Hirvonens.


Jari Mati Latvala noraugās uz savu automašīnu. Foto: Twitter

Tas pats arī notika nākamajā posmā - dubļi, migla un ārkārtīgi slidens segums. Arī šoreiz daudziem sportistiem šis bija liktenīgs posms. Diemžēl šo braucēju vidū bija arī rallija līderis Peters Solbergs, kurš noskrēja no ceļa un nespēja pats saviem spēkiem atgriezties atpakaļ uz trases. ''Vakar posmi tumsā bija bērnu spēlītes. Šodien ir sliktākie laikapstākļi, kādos esmu braucis. Mums ir jāizdzīvo,'' tā Mads Ostbergs.


Ota Tanaka automašīna. Foto: rallysport.hu

Jāatzīmē, ka ļoti daudzās situācijās sportisti varēja turpināt ralliju, taču tajās vietās nebija skatītāju, kuri varētu palīdzēt izstumt mašīnas.

Neskatoties uz šiem visiem sarežģītajiem apstākļiem, stabili un ātri brauca Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Piektajā posmā mūsu duets N4 klasē bija trešie, bet nākamajā posmā - otrie. Jāatzīmē, ka rezultāts, iespējams, būtu vēl labāks, ja abas reizes nebūtu noķerta priekšā braucošā ekipāža. 

Trešajā posmā, kad nobrauca tikai 12 ekipāžas, rallijs tika apturēts. Ceļā uz šo posmu bija jāšķērso neliels ūdens brasls, taču tas pārplūda un automašīnas nespēja nokļūt uz nākamo posmu.


Foto: Twitter

''Līst lietus un ir nenormāli dubļi. Brīžiem ceļš nav redzams. Dienas pirmajā posmā vienā līkumā aizslīdējām taisni. Dodoties uz septīto posmu, pārplūda upes brasls, tāpēc bijām spiesti apstāties. Tobrīd bija skaidrs, ka posms būs atcelts, tāpēc bija jādodas atpakaļ uz servisa parku, taču daudzām mašīnām nebija tik daudz degvielas. Papildus visam 2WD mašīnas nespēja tikt kalnā, jo bija ārkārtīgi slidens. Tad talkā nāca 4WD mašīnas, kas tās stūma augšā. Pašiem gāja labi, taču abas reizes noķērām priekšā braucošo mašīnu. Lai apdzītu to, bijām spiesti iesist viņai pa aizmuguri, jo viņš mūs dubļos neredzēja,'' tā otrās dienas notikumus komentēja Andis Neikšāns.


Foto: Twitter

Kā vēlāk servisa parkā noskaidrojās, tad otrās dienas atkārtoties posmi ir atcelti, jo tos praktiski nebija iespējams izbraukt. Līdz ar to šobrīd zināms, ka līderis ir Miko Hirvonens, kuram seko Jevgēņijs Novikovs (+36.3) un Mads Ostbergs (+41.8). Andis ar Pēteri šobrīd ir trešie N4 klasē, bet otrie Rally Class ietvaros.

Portugāles rallija ezultāti:
1. M.Hirvonens  
Citroen DS3 WRC 1:20:01.7
2. J.Novikovs Ford Fiesta RS WRC  
+36.3
3. M.Ostbergs Ford Fiesta RS WRC +41.8
4. P.Sandels Mini Cooper WRC +3:07.2
5. M.Prokops Ford Fiesta RS WRC +3:25.8
6. N.Al-Atija Citroen DS3 WRC +3:46.9
7. P.Van Merksteijn jr.  Citroen DS3 WRC +3:50.8
8. D.Kuipers Ford Fiesta RS WRC +4:41.1

Rezultāti N4 klasē:
1. J.Protasovs  
Subaru Impreza 1:19:04.6
2. M.Barbosa Mitsubishi Lancer Evo IX 
+3:18.4
3. A.Neikšāns  Subaru Impreza +8:50.6
4.
P.Freire Mitsubishi Lancer Evo IX +10:42.7
5. S.Pērns Subaru Impreza STi +14:41.1

Tanaks avarē


Tanaks pēc izstāšanās:


Latvala izstājas


Otrā diena:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png