profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Neikšāns pārsit riteni, citi Portugāles rallija treniņos avarē (VIDEO, FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 28.03.2012 - 19:44 Neikšāns pārsit riteni, citi Portugāles rallija treniņos avarē (VIDEO, FOTO)
Foto: LMT Rallija komanda

Pasaules rallija čempionāts turpina uzņemt apgriezienus. Pēc Meksikas rallija sportisti pārcēlušies uz Eiropu, lai startētu ceturtajā WRC posmā, kurš notiks Portugālē. Ja Meksikas rallijs skaitījās smags, un tāds tas arī bija, tad Portugālē pilotiem klāsies vēl grūtāk. Ceļa segums Portugālē būs vēl nežēlīgāks un raupjāks, tāpēc sportistiem būs ļoti jāuzmanās, lai nepārsistu riepas, ko šādos rallijos var viegli izdarīt.

Prieks, ka šajā rallijā starp 57 braucējiem būs arī viena latviešu ekipāža - Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, kuri ar ''Subaru Impreza'' automašīnu startēs jaunajā Rally Class ieskaitē. Šīs klases ietvaros mūsu ekipāžas tiešie konkurenti būs trīs, par kuriem jums jau stāstījām iepriekš. Taču, kā pirms rallija portālam Go4speed atzina Andis Neikšāns, tad ekipāžas mērķis ir uzrādīt pēc iespējas labākus rezultātu starp visiem N4 klases braucējiem, starp kuriem būs arī igaunis Sanders Pērns.  


Sanders Pērns. Foto: ewrc.cz

''Jāsaka, ka mēs koncentrēsimies uz N4 klasi. Tas būtu tas rādītājs, ar kuru salīdzināsim savus spēkus. Esam dzirdējuši, ka daudzi pārmet, ka mums būs tikai trīs konkurenti. Jā, Rally Class būs tikai trīs pretinieki, bet, kā jau teicu, mēs vairāk skatāmies uz N4 klasi, kurā ir daudz vairāk braucēju," saka Andis Neikšāns.

Pēc testiem Liepājas pusē, Andis un Pēteris devās uz Portugāli, lai pirmo reizi redzētu savu kaujas mašīnu un iepazītos ar jauno komandu. ''Ieraugot mašīnas, komandu un vidi, ar atvieglojumu sapratu, ka projektu vada profesionāļi, kas pārzina savu darbu. Vizuāli ''Subaru'' izskatās labi uzbūvēts, turklāt pēc pirmajiem pierakstītajiem ātrumposmiem secinājām, ka vismaz šis rallijs noteikti ir piemērotāks tieši ''Subaru Impreza'' nevis ''Evolution'' automašīnām," tā Andis.


Abringa automašīna pēc avārijas. Foto: twitter

Šodien (trešdien) sportistiem pēc treniņiem bija jāaizvada kvalifikācijas braucieni, lai noteiktu starta secību rallija pirmajai dienai, kurā būs jāaizvada četri posmi, no kuriem trīs tumsā. Ātrāko laiku kvalifikācijā uzrādīja abi ''Ford'' komandas piloti, kamēr brazīlietis Paulo Nobre un Kevins Abrings piedzīvoja avārijas. Jāatzīmē, ka abi šie sportisti rallijā nepiedalīsies, jo abas automašīnas ir bojātas pārāk nopietni.


Nobres automašīna pēc avārijas. Foto: twitter

Nedaudz vēlāk sportistiem bija jāpaziņo sava starta izvēle pirmajai dienai. Ja iepriekšējos rallijos līderi visi kā viens izvēlējās startēt pēc iespējas vēlāk, tad šoreiz domas dalījās, jo braukt tumsā un putekļos ir ļoti grūti. Papildus neziņu sagādāja tas, ka organizatori paziņoja, ka nakts posmi tiks laistīti ar ūdeni, lai būtu pēc iespējas mazāk putekļu.


Foto: www.rallysport.hu

Ja Jari Mati Latvala un Peters Solbergs izvēlējās startēt no 17. un 16. starta vietas, tad abi ''Citroen'' braucēji nolēma trasē doties pirmie. Uz papīra sanāk tā, ka "Citroen" braucējiem būs mazāk putekļu, taču vairāk slīdēs, kamēr "Ford" braucējiem būs labāka saķere un, iespējams, vairāk putekļu. Taču, kā būs īstenībā, to mēs uzzināsim rīt vēlu vakarā. ''Organizatori mums paziņoja, ka rīt nakts posmos nebūs putekļu, tāpēc mēs pieņēmām tādu lēmumu,'' saka Jari Mati Latvala.


Starta saraksts rītdienai. Foto: twitter

Kā ziņo LMT Rallija komanda, tad Andis ar Pēteri veiksmīgi nobraukuši Shakedown posmu. Kopā tika veikti trīs braucieni, taču vienā no tiem tika pārsists ritenis. Rally Class braucējiem uz šo ralliju paredzētas tikai 20 riepas, taču komanda centīsies vienoties par limita palielināšanu, jo riepas lielajā karstumā un raupjajā ceļā ātri dilstot.


Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Foto: www.rallysport.hu

Portugāles WRC rallijs norisināsies četras dienas, kuru laikā būs jāveic 22 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 434 kilometrus.

Video no treniņiem:


Abringa automašīna pēc avārijas:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png